Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

1.4 miliarde dolari necesari pentru a ajuta copiii în situații de criză umanitară, anunță UNICEF

   GENEVA, 25 Ianuarie 2013 – UNICEF face apel pentru colectarea a 1,4 miliarde de dolari pentru a ajuta copiii din 45 de țări și regiuni afectați de dezastre naturale, din zonele de conflict și situații  de urgență. Fondurile strânse pe parcursul acestui an vor fi alocate, de asemenea, pentru consolidarea rezistenței comunităților în fața dezastrelor precum și minimalizarea impactului acestor noi șocuri. 

    "Chiar dacă suntem abia în prima lună a anului 2013, situația este una extrem de dificilă pentru milioane de copii ce suferă în Siria și refugiații care au fost nevoiți să se retragă în țările vecine. Mali și Republica Centrafricană se confruntă cu grave conflicte, care amenință viața copiilor și a femeilor ", a declarat Ted Chaiban, directorul Biroului de Programe de Urgență a UNICEF. "Copiii sunt extrem de vulnerabili în situații de criză, de multe ori trăiesc în condiții nesănătoase și nesigure, cu risc sporit de boli, violență, exploatare și neglijență."

   Acțiune Umanitară pentru Copii 2013 include atât țări ce apar zilnic în titlurile de știri, cât și cele care au mai puțină acoperire mediatică, cum ar fi: Chad, Columbia, Etiopia, Filipine, Somalia și Yemen, dar care necesită, de asemenea, asistență imediată.
"Complexul de acțiuni urgente ce trebuie întreprinse pentru situația din Siria este prioritatea UNICEF la nivel global ", a spus Chaiban. "Dar noi de asemenea acordăm ajutor copiilor din întreaga lume aflați în situații extrem de dificile și în mare măsură ignorate".

  Mai mult de 85% din necesarul de finanțare sunt destinate situațiilor umanitare, altele decât cele din Siria și criza refugiaților. Cele 45 de țări și regiuni la care se face acum apel sunt prioritare deoarece criza a luat amploare, are un impact pronunțat asupra copiilor și femeilor și nu au capacitatea de a răspunde prompt.

   Contribuțiile dvs pentru UNICEF 2013 vor permite organizației să continue activitatea începută în 2012. Unele dintre rezultatele obținute în perioada ianuarie-octombrie 2012 includ:

  • Sănătate: 38300000 copii imunizati
  • Apă, Canalizare & Igiena: 12,4 milioane de persoane au acces la apă de calitate, sigură pentru băut, gătit și scăldat
  • Studii: 3 milioane de copii le-a fost oferit acces îmbunătățit la educație
  • Protecția Copilului: 2,4 milioane de copii asigurați cu servicii de protecție a copilului
  • Nutriție: 2 milioane de copii tratați de malnutritie severa și acută
  • HIV și SIDA: 1 milion de oameni le-a fost oferit acces la testare, consiliere și recomandare pentru tratament

   În 2012, lacunele mari de finanțare, în unele țări, cum ar fi Madagascar și Columbia a lăsat multe nevoi nesatisfăcute. În multe țări, accesul, securitatea și capacitatea partenerilor sunt alte constrângeri majore pentru furnizarea de asistență umanitară.
"Răspunsul la aceast apel va fi o investiție solidă în copiii și viitorul lor", a spus Chaiban. "UNICEF caută resurse ce ar permite organizației să răspundă la situații de urgență în mod constant sau în cazul în care nevoile sunt mai mari, să poată aplica soluții inovatoare în situații complexeă - multe dintre care se extind în mai multe țări concomitent. "

# # #

  Pentru a descărca Raportul Acțiune Umanitară pentru Copii 2013  accesați linkul: www.unicef.org/appeals

   About UNICEF

   UNICEF are sediul în peste 190 de țări pentru a ajuta copiii să supraviețuiască și să prospere, încă din copilărie, prin adolescență. Cel mai mare furnizor din lume de vaccinuri pentru țările în curs de dezvoltare, UNICEF susține sănătatea și alimentația copilului, apă potabilă și salubritate, educație de bază de calitate pentru toți copiii, băieți și fete, precum și protecția copiilor împotriva violenței, exploatării și a SIDA. UNICEF este integral finanțat de contribuțiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundațiilor și guvernelor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa vizitați: www.unicef.org

   Urmăriți-ne pe Twitter și Facebook

   Pentru mai multă informație, contactați-ne:

   Marixie Mercado, UNICEF Geneva
Tel: +41-22-909-5716 Cell: +41-79-756-7703 Email: mmercado@unicef.org

   Chris Tidey: UNICEF Geneva
Tel: +41-22-909-5715 Cell: +41-79-204-2345 Email: ctidey@unicef.org

   Kent Page, UNICEF New York
Tel: 1-212-326-7605 Cell: 1-917-302-1735 Email: kpage@unicef.org

   Peter Smerdon, UNICEF New York
Tel: 1-212-303-7984 Cell: 1-917-213-5188 Email: psmerdon@unicef.org
 

 

 

 

 

 

Overview Document

Search:

 Email this article

unite for children