Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

"Toți diferiți, toți egali” – expoziție de fotografii dedicată incluziunii și diversității

UNICEF Moldova

  Chișinău, 4 octombrie 2012 - O expoziție de fotografii cu genericul “Toți diferiți, toți egali” a fost inaugurată recent în incinta Tucano Coffee (str. Alexandru cel Bun 91A). Expoziția este parte a unei campanii UNICEF de promovare a incluziunii și diversității copiilor.   

  Fotografiile au fost realizate pe parcursul anului 2012. Autorul fotografiilor este fotograful Dan Guțu.

  Istoriile protagonistelor din fotografii sunt uimitoare – Ileana, Maria și Tudorița sunt 3 fete care aparent nu au nimic în comun. Ileana este de etnie romă și locuiește în satul Mingir, r-l Hâncești. Ea are o familie iubitoare, iar anul acesta a mers la școală în clasa a II-a.

   Maria are 12 ani și soarta a fost mai tristă cu ea – deja de 5 ani nu mai locuiește acasă, cu mama, dar a fost plasată în internatul din Strășeni. Iubește nespus de mult muzica și visează să devină pianistă.

   Tudorița este un copil extraordinar, al 4-lea la părinți. Chiar dacă a fost diagnosticată cu sindromul down, ea este zâmbitoare, veselă și mereu pusă pe șotii.

   “Istoriile acestor 3 copii ne arată cât de diversă – și astfel bogată – este societatea în care locuim. Chiar dacă s-ar părea că cele 3 fetițe nu au nimic în comun, ele provin din comunități diferite și au necesități diferite, toate au în comun dorința de a fi tratate cu dragoste și respect și a fi acceptate de către cei din jur. Ca orice copil, Ileana, Maria și Tudorița vor să aibă o copilărie fericită, să învețe, să crească mari și să se realizeze în viață. Noi, cei maturi, avem responsabilitatea de a le susține în demersul lor și a le ajuta să-și realizeze aceste drepturi”, a spus la evenimentul de inaugurare a expoziției Alexandra Yuster, Reprezentantul UNICEF în Moldova.

   Expoziția de fotografii cu genericul “Toți diferiți, toți egali” a fost organizată de UNICEF în parteneriat cu Tucano Coffee. Timp de 2 săptămâni expoziția va fi amplasată în restaurantul Tucano de pe strada Alexandru cel Bun 91A, după care va fi amenajată și în alte restaurante.

   Scopul acestei inițiative este de a promova incluziunea și a genera discuții despre diversitate în rândul publicului larg, astfel încât copiii vulnerabili să nu fie discriminați, dar să fie tratați cu demnitate și respect.


   Pentru detalii, vizitați pagina noastră de:
   Facebook: http://www.facebook.com/UNICEFMoldova?fref=ts  sau contactați:

  Irina Lipcanu, Ofițer de presă UNICEF Moldova, tel: 269 235, ilipcanu@unicef.org

 

 
Search:

 Email this article

unite for children