Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Prevenirea consumului de droguri și HIV/SIDA din nou în atenția tinerilor

UNICEF Moldova

  Chișinău, 20 august 2012 – Un film educativ pentru tineri despre prevenirea consumului de droguri și a infecției HIV/SIDA va fi ecranizat pe gratis pe data de 24 august curent în incinta Centrului Comercial Shopping Malldova. Evenimentul este organizat de Fundația SIDA Est-Vest (AFEW) în parteneriat cu UNICEF Moldova.

   Filmul ”Îmbrățișează-mă„ este produs în cadrul proiectului MTV Staying Alive: Ignite în colaborare cu Fundația UNICEF Ucraina şi subtitrat în limba româna de AFEW Moldova.

   Este un film artistic cu durata de 25 de minute care vine cu un mesaj important pentru tinerii care cred că problema drogurilor și a infecției HIV/SIDA nu îi privește. O istorie a unor destine care au mers la compromis cu viața, au riscat, au crezut și s-au resemnat. Greșeala unora a rămas fără consecințe, iar greșeala altora a fost una care le-a schimbat radical viața.

   După vizionarea filmului voluntarii proiectului “Dansează pentru viață” vor organiza o sesiune interactivă cu întrebări și răspunsuri însoțită de multe premii. Printre acestea va fi și un DVD cu filme la subiectul HIV/ SIDA, preluate din practica internaţională şi subtitrate în limba română de AFEW cu susţinerea financiară a Fondului Global de combatere HIV/SIDA, TB şi Malariei.

   Scopul proiectării filmului este de a reactualiza problematica HIV/SIDA şi a consumului de droguri în rîndul tinerilor, precum și de a iniţia discuţii la acest subiect cu tinerii şi a-i îndemna să ducă un mod de viață sănătos.

   Evenimentul va avea loc începând cu ora 15.00 în incinta Shopping Malldova (etajul 3, "Galeria de Arte", Chişinău, str. Arborilor nr.21).

   NOTĂ

   Informarea tinerilor despre HIV/ SIDA și pericolul consumului de droguri este un aspect important în lupta cu răspîndirea infecţiei. Este bine ca tinerii să cunoască cum se transmite infecţia şi cum să se protejeze, iar testarea la HIV să devină o practică regulată pentru orice persoană modernă.

   Conform datelor Centrului National de Sănătate Publica, la data de 1 ianuarie 2012 în Moldova erau înregistrate 7032 persoane infectate cu virusul HIV. În anul 2011 au fost depistate 721 de cazuri noi de infecție HIV. Peste 70 % din aceste cazuri sunt în rîndul tinerilor cu vîrste de 15-39 ani.

   Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi: 
   Silvia Munteanu, Fundaţia SIDA Est-Vest, tel: 22 84 86, email: silvia_munteanu@afew.org

 

 
Search:

 Email this article

unite for children