Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Filmul românesc “Şcoala noastră” (Our School) va fi ecranizat pe 12 şi 26 iulie la Chișinău

UNICEF Moldova

   Filmul “Școala noastră” este un documentar care are în prim plan problematica rromilor și incluziunea socială a acestora. Regizat şi produs de Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma, filmul urmăreşte de-a lungul a patru ani povestea unor copii dintr-un orășel liniştit din Transilvania.

   Alin, Benjamin și Dana s-au născut şi au crescut într-o şatră de ţigani, undeva la marginea oraşului, acolo unde profesoarele de la liceul din centru nu îndrăznesc să meargă neînsoţite. Primarul a decis să le construiască, chiar lângă şatră, o şcoală nouă finanţată din bani europeni. Asta pentru că legislaţia europeană cere integrarea copiilor rromi în comunitatea locală. Dar până la finalizarea construcţiei, copiii rromilor trebuie integraţi în şcoala din centru, printre copiii românilor. Aici începe adevărata poveste a celor 3 copii, care încep să frecventeze școala generală din oraș cu mult optimism și energie, dar se confruntă în curând cu dispreț și izolare.

   Filmul a fost premiat la diverse Festivaluri de film și este o poveste dulce-amară despre speranţă şi rasă, conflictul între generaţii şi oportunităţi irosite.

   Proiecția filmului la Chișinău va avea loc la ora 16:00, în sala de conferințe a clădirii Le Roi, strada Sfatul Ţării, 29. Sunt invitați toți doritorii. Vă rugăm să confirmați participarea la adresa de email: violeta.fetescu@one.un.org

 

 
Search:

 Email this article

unite for children