Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Poliomielita trebuie să devină istorie, un nou apel al directorului executiv UNICEF, Anthony Lake

  NEW YORK, 20 iunie 2012 – Raportul Comisiei Independente de Monitorizare a progreselor înregistrate la nivel mondial în lupta cu eradicarea poliomielitei constată că  2,7 milioane de copii din şase ţări nu au fost vaccinați niciodată împotriva poliomielitei. Acesta este un apel de a accelera eforturile noastre pentru a ajunge și la acești copii ", a declarat Anthony Lake, Directorul Executiv  UNICEF.
 "Nu numai că acești copii nu au primit niciodată un vaccin împotriva poliomielitei, mulți dintre ei nu au primit nici alte vaccinuri de rutină, cruciale pentru supraviețuire”. 

   Raportul face un apel către noi toți de a ne gândi la copiii “invizibili”  care au nevoie de ajutor  și a face posibilă vaccinarea lor, pentru ca poliomielita, boala care poate provoca invaliditatea, să rămână istorie.

    "Așa cum majoritatea acestor copii trăiesc în zone volatile de conflict, cum ar fi partea de est a Republicii Democrate Congo, Borno în nordul Nigeriei, regiunea de Nord-Vest a Pakistanului, spaţiul umanitar trebuie să fie întotdeauna protejat şi conservat, astfel încât eroii luptei cu poliomielita - voluntarii, asistenții care aplică vaccinurile și cei care mobilizează societatea – să aibă acces deplin la copii. Acest lucru este valabil în special în cazul unei campanii globale de luptă împotriva poliomielitei.

    "Campania de luptă împotriva poliomielitei se află în criză acută de fonduri. Asta în condițiile în care suntem foarte aproape de a atinge succesul. Dacă nu vom reuși să facem istorie din poliomielită, istoria ne va condamna că nu am făcut-o", a declarat Anthony Lake.

   "UNICEF este angajat, împreună cu partenerii, să pună în aplicare recomandările  prezentate în raport, cum ar fi utilizarea campaniilor de vaccinare împotriva poliomielitei pentru campanii integrate de sănătate publică în jurul valorii de salubritate şi nutriţie bună, extinderea activităţilor de mobilizare socială a comunităţilor, astfel încât acestea să preia inițiativa în campaniile pentru sănătate şi să găsească  modalităţi inovatoare de a ajunge la cei mai vulnerabili copii".

  Pentru contact:
  Sarah Crowe, Purtătorul de cuvnt al Directorului Executiv UNICEF, Mobil: + 1 646 209 1590, scrowe@unicef.org

 

 
Search:

 Email this article

unite for children