Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Mesaj al copiilor către adulţi: Sunt fericit cînd ai grija de mine!

  • Mesajul a fost transmis astăzi printr-un PUZZLE al FERICIRII montat în premieră la Chişinau de Ziua Internaţională a Copiilor

   Chişinău, 1 Iunie, 2012 – Un puzzle enorm  cu suprafaţa de 32 metri patraţi a fost construit astăzi în centrul capitalei.  Copiii, ajutaţi de părinţi şi oficiali, au asamblat împreună 200 de piese pentru a obţine o construcţie inedită cu un mesaj special – Sunt fericit când ai grijă de mine!

  Acţiunea a fost organizatã de UNICEF şi Guvernul R. Moldova cu scopul de a aminti cã toţi copiii au nevoie de protecţie şi grijã în fiecare zi şi nu doar de sãrbãtori, atunci când primesc dulciuri şi cadouri.

  Pentru a obţine mesajul – Sunt fericit când ai grijă de mine – copiii şi părinţii au fost antrenaţi într-un joc creativ, asamblând piesele cu mult entuziasm. În felul acesta organizatorii au vrut să mai spună părinţilor să petreacă cât mai mult timp cu copiii lor, să se joace cu ei, să-i îmbrăţişeze şi să-i înveţe lucruri noi.

  Primele piese din puzzle au fost montate de către Prim-ministrul Vlad FILAT şi Alexandra YUSTER, Reprezentantul UNICEF în Moldova.

  “Pentru UNICEF Ziua de 1 Iunie este o oportunitate  de a reaminti că toţi copiii sunt la fel de importanţi ca adulţii. Şi la fel ca adulţii, fiecare copil are drepturi - dreptul la o viaţă fără violenţă şi discriminare,  dreptul la familie, la exprimarea opiniei.  Copiii şi adolescenţii  au nevoie să crească, să înveţe, să fie în siguranţă.  Iar maturii să-i ajute să-şi realizeze aceste drepturi în fiecare zi, nu doar de 1 Iunie.”

   Puzzle-ul Fericirii a fost promovat intens şi în reţelele de socializare, printr-o strategie de teasing lansată cu o săptămână înaintea evenimentului. Astfel, toţi prietenii, colegii, partenerii UNICEF au fost invitaţi să participe la acest eveniment pe pagina de Facebook UNICEF. Ei au schimbat pagina de start cu mesajul Sunt fericit când ai grijă de mine, iar poza de profil au schimbat-o cu o poză din copilărie. Pe 1 iunie, poza a fost schimbată cu imaginea puzzle-lui. În felul acesta mesajul a fost recepţionat de un public larg, inclusiv în mediul on-line, şi mai multe persoane s-au convins de necesitatea respectării drepturilor copiilor în fiecare zi – nu doar de Ziua Internaţională a Copiilor.

  Puzzle-ul Fericirii urmează a fi montat şi în alte localităţi ale Moldovei pentru ca şi alţi copii şi părinţi să beneficieze de acest joc creativ.

  Acţiunea face parte dintr-o campanie mai largă UNICEF de promovare a drepturilor copiilor în Republica Moldova.

  Pentru contact:
  Irina Lipcanu, Ofiţer de presă, UNICEF Moldova; Mobil: 069162304; ilipcanu@unicef.org

  Urmaţi-ne pe pagina Web : www.unicef.orgwww.unicef.md
  şi pe pagina Facebook: http://www.facebook.com/UNICEFMoldova#

 

 
Search:

 Email this article

unite for children