Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Directorul regional UNICEF: Vom continua să sprijinim Guvernul Moldovei pentru protecţia celor mai vulnerabili copii

  • În perioada 13-15 mai 2012 Directorul regional UNICEF pentru Europa Centrală şi de Est şi ţările CSI a vizitat Republica Moldova
  • În cadrul vizitei Marie-Pierre Poirier a avut întâlniri de pledoarie cu reprezentanţii Guvernului şi societăţii civile, precum şi vizite în teritoriu şi întâlniri cu familii şi copii
  • Pe 15 mai Dna Poirier a participat la evenimentul de lansare a Principiilor de Business şi Drepturile Copiilor în Moldova

   Chişinău, 16 Mai 2012 – Vizita Directoarei regionale UNICEF în perioada 13-15 mai 2012 are loc în contextul dezvoltării unui nou Program de ţară UNICEF-Guvernul R. Moldova pentru anii 2013-2017. Noul Program va continua eforturile de protecţie şi promovare a drepturilor copiilor, cu un accent sporit pe cei mai vulnerabili.

   Dna Marie-Pierre Poirier a avut întâlniri de pledoarie cu Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, Ministrul Justiţiei Oleg Efrim, Viceministrul Educaţiei Tatiana Potâng, Viceministrul Sănătăţii, Mihai Magdei, Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu.

   De asemenea, ea a vizitat grădiniţa cu practici incluzive Nr 12 din oraşul Orhei şi o familie cu doi copii din satul Pohorniceni, r-l Orhei. În cadrul acestor vizite Dna Poirier s-a documentat cu privire la integrarea copiilor cu dizabilităţi în grădiniţele şi şcolile de masă şi la felul cum lucrează specialiştii la nivel local pentru protecţia celor mai vulnerabile familii cu copii.

    Potrivit Directorului regional UNICEF, disparităţile afectează multe familii şi copii, astfel că o prioritate-cheie pentru UNICEF, atât la nivel global, cât şi regional, este de a soluţiona aceste diferenţe. În acest sens UNICEF se va focusa asupra schimbului de experienţă între ţări şi oportunităţilor de a învăţa unii de la alţii pentru a atinge rezultate maxime pentru copii.

   “R. Moldova are multe experienţe pozitive care merită a fi împărtăţite cu alte ţări. Progrese remarcabile au fost atinse în domeniul dezinstituţionalizării copiilor şi reintegrării lor în familie, justiţiei pentru copii, incluziunii copiilor cu dizabilităţi în şcolile de masă, precum şi estimării costurilor politicilor pentru copii. Toate aceste progrese au schimbat spre bine viaţa a mii de copii”, a spus Marie-Pierre Poirier, asigurând că „ UNICEF va sprijini în continuare Guvernul pentru ca reformele pentru copii să continue cu aceeaţi intensitate şi niciun copil din Moldova să nu fie exclus”.

   Marie-Pierre Poirier este noul director regional pentru Europa Centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente începând cu anul 2012. Vizita în Republica Moldova a fost precedată de vizita în Bulgaria şi continuă în România.  

   Despre UNICEF
   UNICEF este prezent în peste 150 de ţări şi teritorii pentru a ajuta copiii să supravieţuiască şi să prospere, din copilarie, până în adolescenţă. Cel mai mare furnizor mondial de vaccinuri pentru ţările în curs de dezvoltare, UNICEF susţine sănătatea şi nutriţia copilului, apa potabilă şi salubritatea, educaţia de calitate de bază pentru toţi copiii, băieţi şi fete, şi protejarea copiilor împotriva violenţei, exploatării şi HIV/SIDA. UNICEF este finanţat de contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundaţiilor şi guvernelor. Pentru mai multe informaţii despre UNICEF şi a agendei sale de lucru vizitaţi: www.unicef.org;www.unicef.org/ceecishttp://www.unicef.md/;

  Pentru contact: Irina Lipcanu, Ofiţer de Presă UNICEF Moldova; tel. 269 235; ilipcanu@unicef.org

 

 

 

 
Search:

 Email this article

unite for children