Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Resurse pentru jurnalişti

   Maniera în care media prezintă sau, dimpotrivă, ignoră copiii poate influenţa deciziile care îi privesc şi opiniile restului societăţii faţă de ei. De multe ori, mass-media îi descriu pe copii pur şi simplu ca "victime" tăcute sau ca "inocenţi" fermecători.

   Însă oferind copiilor şi tinerilor posibilitatea de a vorbi despre ei înşişi – despre speranţele şi temerile lor, despre propriile realizări şi despre impactul pe care îl are comportamentul adulţilor asupra vieţii lor – profesioniştii media pot reaminti publicului că şi copiii merită a fi respectaţi ca fiinţe umane.

   UNICEF a elaborat mai multe recomandări şi ghiduri pentru jurnalişti care îi ajută să înţeleagă mai bine principiile reflectării drepturilor copiilor, deopotrivă servind interesului public şi respectând etica jurnalistică.

       Mass-Media şi Drepturile Copilului

   O resursă pentru jurnalişti scrisă de jurnalişti. Acest ghid a fost elaborat pentru a-i ajuta pe profesioniştii media care realizează subiecte despre copii să pună în valoare drepturile copilului şi să încurajeze participarea copiilor şi tinerilor în mass-media. 

  Româna | Engleza

 

   Imaginea tinerilor   

   Ghid pentru jurnalişti şi alţi profesionişti. Ghidul a fost editat de către Centrul Media pentru Tineri şi UNICEF cu scopul de a promova în mass-media subiecte şi mesaje pozitive despre tineri. Tinerii reprezintă o sursă importante de subiecte pentru mass-media, dar şi un motor al schimbărilor în societate.

 Româna

 

 Violenţa împotriva copiilor: ce şi cum relatăm?   

  Ghid de bune practici pentru mass-media. Ghidul prezintă o abordare a subiectelor media despre copiii bătuţi, abuzaţi, neglijaţi în familia din perspectiva drepturilor şi a interesului copilului. Conţinutul ghidului îi va ajuta pe ziarişti să privească dincolo de imagini, detalii care şochează şi să adopte un stil profesionist, responsabil şi echilibrat. 

 Româna

 

 

   Ghid de stil cu norme etice pentru jurnalişti

   Este un produs al Asociaţiei Presei Independente (API) destinat jurnaliştilor. Între coperţile acestei culegeri au fost adunate principalele norme lingvistice, un set unitar de reguli ale stilului jurnalistic, standardelor etice şi ale conduitei profesionale. Ghidul conţine şi norme de bune practici privind relatările despre copii.

 Româna | Russian

 

 
Search:

 Email this article

unite for children