Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Vaccinaţi fiecare copil, spune UNICEF, în timp ce donatorii identifică noi programe de imunizare

NEW YORK / LONDRA / GENEVA / COPENHAGA, 06 iunie 2011 – În timp ce liderii lumii se pregătesc pentru conferinţa Alianţei GAVI ce va avea loc săptămâna viitoare la Londra, UNICEF se adresează donatorilor să finanţeze noi programe de imunizare la nivel mondial pentru a salva viaţa a milioane de copii până în anul 2015.

Agenţia Naţiunilor Unite pentru Copii subliniază că cea mai eficientă metodă de utilizare a fondurilor pentru vaccinuri este de a pune în aplicare programe ce acordă prioritate acelor copii care sunt lipsiţi de şansa de a fi vaccinaţi. Astăzi în lume unul din cinci copii nu este vaccinat.

"Dispunem de vaccinuri şi expertiză tehnică pentru a salva viaţa a milioane de vieţi de copii", a declarat Anthony Lake, director executiv UNICEF, care va participa la conferinţa de la Londra. "Este momentul să îmbinăm cunoştintele cu angajamentul de a ajuta cele mai sărace ţări şi cei mai vulnerabili copii. Nicio campanie de imunizare nu poate reuşi pe deplin dacă nu ajunge acolo unde este cel mai greu de ajuns”, a spus Anthony Lake.

UNICEF este în poziţia unică de a fi implicat la fiecare etapă a procesului de imunizare, furnizarea de vaccinuri la 56 la sută dintre copiii din lume şi lucrul pe teren în peste 150 de ţări. Acesta este un partener fondator în cadrul Alianţei GAVI, care organizează conferinţa de la Londra pe 13 iunie unde se speră că ţările donatoare vor face angajamente ferme pentru a finanţa programele de vaccinare  până în 2015.

Salvarea vieţii a patru milioane de copii până în 2015
Dincolo de extinderea ariei de acoperire pentru vaccinuri în locurile unde este greu de ajuns, este nevoie de concentrarea eforturilor pentru introducerea vaccinurilor noi şi eficiente în ţările care nu au acces la ele. Pneumonia şi diareea provoacă o treime din totalul deceselor la copii. Astăzi există vaccinuri noi care luptă cu aceste boli. 
Alianţa GAVI, UNICEF şi partenerii săi au scopul de a salva viaţa a patru milioane de copii până în anul 2015 cu ajutorul vaccinurilor. În ciuda progreselor semnificative în vederea reducerii mortalităţii infantile, aproape două milioane de copii încă mai mor în fiecare an din cauza unor boli care ar putea fi prevenite prin vaccinare.

În 2010 UNICEF a achiziţionat, în numele Alianţei GAVI şi Guvernelor  ţărilor în curs de dezvoltare, în jur de 2.53 miliarde de doze de vaccinuri tradiţionale şi noi în valoare de 750 milioane dolari. În calitate de agenţie lider în achiziţionarea şi aprovizionarea cu vaccinuri, UNICEF contribuie la sănătatea şi securitatea pieţei vaccinelor la nivel mondial.

Despre preţurile vaccinelor
În efortul său de îmbunătăţire a transparenţei procesului de aprovizionare cu vaccinuri, recent UNICEF a făcut publice preţurile pe care le plăteşte pentru vaccinurile individuale. Ca cel mai mare cumpărător de vaccinuri pentru copii, acest demers este în conformitate cu angajamentul  UNICEF de a se asigura că livrarea vaccinurilor este durabilă şi la preţuri accesibile.

Pentru mai multe informaţii, consultaţi:

https://www.unicef.org/media/media_58692.html
 
Pentru cele mai recente asupra preţurilor vaccin, vă rugăm să vizitaţi:
https://www.unicef.org/supply/index_57476.html

Despre UNICEF
UNICEF activează în peste 150 de ţări şi teritorii pentru a ajuta copiii să supravieţuiască şi să prospere, din copilarie până în adolescenţă. Cel mai mare furnizor mondial de vaccinuri pentru ţările în curs de dezvoltare, UNICEF susţine sănătatea şi nutriţia copilului, apa potabilă şi salubritatea, educaţia de calitate de bază pentru toţi copiii, băieţi şi fete şi protejarea copiilor împotriva violenţei, exploatării şi HIV/SIDA. UNICEF este finanţat integral de contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundaţiilor şi guvernelor.
Pentru mai multe informaţii despre UNICEF: www.unicef.org

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

Christian Moen, UNICEF din New York, + 1 212 326 7516, cmoen@unicef.org

Kathryn Donovan, UNICEF din New York, +1 212 326 7452, kdonovan@unicef.org

 

 
Search:

 Email this article

unite for children