Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Gradiniţele din localităţile inundate au primit seturi educaţionale de la UNICEF şi Ministerul Educaţiei

Chişinău, 22 septembrie 2010 -  Ministerul Educaţiei împreună cu UNICEF au început atsăzi distribuirea seturilor educaţionale pentru grădiniţele din satele Obileni, Nemţeni şi Ivanovca din raionul Hânceşti, puternic afectate de inundaţiile din vară.

Seturile educaţionale conţin jucării, cărţi, jocuri cognitive, creioane, carioci, pazzle-uri şi tricouri şi sunt destinate celor 144 de copii de vârstă timpurie (3-6 ani) care merg la grădiniţele din satele afectate de intemperii.

Pe lângă cele 3 grădiniţe din Hânceşti, alte 4 grădiniţe din ţară vor primi seturi similare. Este vorba de grădiniţe mari, cu mulţi copii – circa 550 de copii la număr - care nu dispun de jucării, cărţi şi alte materiale de dezvoltare cognitivă.

Ajutorul oferit de UNICEF şi Ministerul Educaţiei face parte din seria de acţiuni de răspuns la inundaţiile abătute asupra satelor Nemţeni, Obileni şi Ivanovca din această vară. În urmă cu o lună UNICEF şi Ministerul Educaţiei au repartizat bani celor 1 184 de copii din familiile care au rămas fără case sau fără terenurile agricole. Copiii din familiiile afectate direct au primit câte 120 de dolari fiecare, iar cei afectaţi indirect – câte 50 de dolari, bani destinaţi pentru pregătirea către anul şcolar.

Ajutorul sinistraţilor este efectuat din banii oferiţi de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare (AED).

 

 
Search:

 Email this article

unite for children