Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

„Bani pentru Educaţie” – UNICEF acordă ajutor bănesc copiilor din familiile afectate de inundaţii

CHIŞINĂU, 26 august 2010 -  Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) împreună cu Ministerul Educaţiei a distribuit în ajunul începutului noului an şcolar ajutoarele băneşti destinate copiilor din familiile afectate de inundaţiile din această vară.

În total de ajutor beneficiază 1 184 de copii din familiile care au rămas fără case sau fără terenurile agricole. Copiii din familiiile afectate direct au primit câte 120 de dolari fiecare, iar cei afectaţi indirect – câte 50 de dolari, bani destinaţi pentru pregătirea către anul şcolar.

Distribuirea banilor a avut loc chiar în ajunul anului şcolar, pe 26 august de către echipe speciale ale Ministerului Educaţiei, iar beneficiarii au fost selectaţi în baza listelor întocmite de autorităţile publice locale.

Costul total al iniţiativei se ridică la circa 95 000 de dolari, bani oferiţi de către Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare (AED).

UNICEF  împreună cu Ministerul Educaţiei a mai desfăşurat astfel de acţiuni de pregătire către anul şcolar a copiilor sinistraţi în 2009 şi 2008, ca răspuns la inundaţiile din august 2008.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children