Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

"Parteneriatul pentru copii" susţine primele proiecte comunitare

  Chişinău, 25 august 2010 - “Parteneriatul pentru copii” va susţine financiar nouă proiecte locale care vor contribui la o viaţă mai bună pentru copii. Fiecare dintre proiectele selectate va beneficia de la 37 până la 57 mii lei.

   „Toţi copiii trebuie să aibă şanse egale şi să se poată bucura de copilărie. Prin această iniţiativă, noi, adulţii, ne-am unit eforturile pentru a le oferi această posibilitate”, a declarat Liliana Palihovici, Preşedinta Comisiei Protecţie Socială, Sănătate şi Familie a Parlamentului. „Iar cel mai important este să nu ne oprim aici. Vrem să încurajăm sectorul privat să se alăture parteneriatului nostru, iar autorităţile publice locale, organizaţiile neguvernamentale şi grupurile de iniţiativă să lanseze noi iniţiative pentru copii”.

  În cadrul acestui Parteneriat şi-au unit eforturile Comisia Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, compania Orange Moldova, UNICEF Moldova, UNFPA Moldova, Fundaţia Est-Europeană, Federaţia Moldovenească de Fotbal şi alţii.

  „UNICEF încurajează în întreaga lumea implicarea sectorului privat în iniţiativele sociale care fac viaţa copiilor mai bună. Solidaritatea socială este foarte importantă pentru a ne asigura că fiecare copil se bucură de şanse egale de supravieţuire şi dezvoltare”, a menţionat Sandie Blanchet, Reprezentant ad interim UNICEF în Moldova.

  „Orange a susţinut în repetate rânduri şi continuă să acorde prioritate proiectelor care vin să soluţioneze problemele copiilor şi tinerilor din Republica Moldova. Am aderat la „Parteneriatul pentru copii” deoarece sperăm ca prin implicarea în acest proiect vom putea atrage şi alte companii private să se alăture iniţiativei noastre contribuind la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea copiilor din Moldova”, a spus Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova.

  Boris Gâlca, Reprezentant Adjunct UNFPA Moldova a salutat parteneriatul public-privat pentru binele copiilor menţionând că Fondul ONU pentru Populaţie susţine activităţile de informare şi educaţie a copiilor şi tinerilor, aceasta fiind o condiţie esenţială pentru creşterea unei generaţii sănătoase şi lipsită de riscuri”.

   În total, în perioada 2 iunie - 1 iulie curent au fost colectaţi peste 300 mii lei. În cadrul Parteneriatului, Orange a organizat o campanie de colectare de fonduri prin SMS de la clienţii săi,  care au donat 33 000 lei. Orange a triplat suma colectată de la clienţi şi o va aloca pentru crearea condiţiilor de petrecere a timpului liber pentru copiii din două localităţi ale Republicii Moldova. Fundaţia Est-Europeană, graţie suportului financiar oferit de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei (DANIDA), va aloca aproximativ 100 mii lei pentru implementarea a două proiecte. De asemenea, au fost colectate donatii în cadrul concertului organizat cu ocazia Zilei internaţionale a Copilului, precum şi de la UNFPA, compania DESENERGO si Eximbank.

   Parteneriatul pentru copii” are misiunea de a oferi comunităţilor nu doar bani, dar şi oportunităţi de dezvoltare pentru copii. Fiind nu doar o acţiune singulară, ci o iniţiativă pe termen lung, el are drept scop promovarea responsabilităţii sociale a sectorului privat şi mobilizarea comunitară în favoarea tuturor copiilor.
Parteneriatul – o acţiune inedită pentru Republica Moldova – a fost înfiinţat la iniţiativa presedintei Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, împreună cu Orange Moldova, UNICEF şi UNFPA.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children