Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Agenţiile Naţiunilor Unite în Moldova oferă asistenţă sinistraţilor

500 de pachete cu produse igienice de primă necesitate au fost transportate pe 12 iulie la punctele de distribuţie din satele Obileni şi Sărăteni, pentru a fi donate familiilor ce au avut de suferit în urma inundaţiilor. Alte 400 de asemenea pachete au fost oferite sinistraţilor pe 10 iulie. Acţiunea a fost organizată de către Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), ca răspuns imediat la situaţia de urgenţă ce s-a creat în R. Moldova din cauza inundaţiilor.

Pachetele conţin produse igienice de primă necesitate cum ar fi săpun, şampon, detergent, absorbante, prosoape, dar şi alimente pentru preparare instantanee. Pachetele au fost procurate ca urmare a vizitelor întreprinse de reprezentanţii Agenţiilor ONU în Moldova în zonele afectate de inundaţii şi a evaluării necesităţilor imediate ale sinistraţilor. Alte pachete cu produse igienice menite să acopere necesităţile existente urmează să ajungă în localităţile afectate în zilele imediat următoare.

Sâmbătă, 10 iulie, o altă iniţiativă de ajutorare a sinistraţilor a venit din partea unui grup de tineri din Chişinău care au îndemnat clienţii mai multor supermarchete din capitală să cumpere produse alimentare pentru sinistraţi. Au fost adunate circa 100 de pachete cu produse alimentare şi igienice ce au fost transportate în localităţile afectate cu suportul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) în Moldova. Aceste acţiuni reprezintă primii paşi de asistenţă acordată sinistraţilor din partea Agenţiilor Naţiunilor Unite în Moldova.”Vom continua să colaborăm strâns cu Guvernul Republicii Moldova şi să fim aproape de persoanele afectate de inundaţii, pentru a acorda asistenţa informaţională şi umanitară urgentă de care este nevoie la această etapă”, au comunicat reprezentanţii ONU.

Agenţiile Naţiunilor Unite în Moldova oferă asistenţă sinistraţilor

 

 
Search:

 Email this article

unite for children