Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

“Parteneriatul pentru copii” va investi în viitor

Chişinău, 1 iunie 2010 – Astăzi, de Ziua Internaţională a Copilului a fost lansat “Parteneriatul pentru Copii”, care va susţine proiectele locale şi va contribui astfel la o viaţă mai bună pentru copii. Parteneriatul - o acţiune inedită pentru Republica Moldova - a fost înfiinţat la initiativa presedintei Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, împreună cu Orange Moldova, UNICEF şi UNFPA.

 “Parteneriatul pentru copii” are misiunea de a oferi comunităţilor nu doar bani, dar şi oportunităţi de dezvoltare pentru copii. Fiind nu doar o acţiune singulară, ci o iniţiativă pe termen lung, el are drept scop promovarea responsabilităţii sociale a sectorului privat şi mobilizarea comunitară în favoarea tuturor copiilor.

Cu această ocazie, Parteneriatul pentru copii” va lansa o campanie de colectare de fonduri pentru sustinerea proiectelor sociale pentru copii. Orange Moldova va desfăşura în perioada 2 iunie – 1 iulie curent o primă campanie de colectare a fondurilor prin intermediul mesajelor scurte (sms). Suma adunată va fi dublată de companie şi alocată pentru proiecte dedicate copiilor.

„Am lansat această iniţiativă, pentru că şi noi, deputaţii, suntem părinţi şi înţelegem cât de important este să oferi posibilităţi copiilor. Noi toţi ne dorim ca copiii din Republica Moldova sa creasă sănătoşi şi cu multe perspective în ţara lor” a declarat Liliana Palihovici, Preşedinta Comisiei Protecţie Socială, Sănătate şi Familie a Parlamentului. „Iar cel mai important este ca aceste proiecte să fie de durată. Prin această acţiune vrem să încurajăm autorităţile publice locale, organizaţiile neguvernamentale şi grupurile de iniţiativă să lanseze iniţiative pentru copii, iar sectorul privat – să le susţină. Prin unitate, vom reusi sa facem o viata mai demna pentru copii nostri”.
„Investiţiile în copii şi în dezvoltarea lor sunt întotdeauna cele mai profitabile pe termen lung, pentru că sunt o investiţie în viitorul ţării. Potrivit Convenţiei ONU cu privire la drepturile copiilor, ei se bucură de şanse egale de supravieţuire şi dezvoltare, iar comunităţile sunt foarte importante pentru realizarea acestui drept. Prin acest parteneriat vrem să ne asigurăm că acest principiu este respectat, că nici un copil nu este exclus”, a menţionat Alexandra Yuster, Reprezentantul UNICEF în Moldova.

„Orange manifestă un comportament social responsabil faţă de societate şi, în special, faţă de copii. De aceea, a susţinut în repetate rânduri şi continuă să acorde prioritate proiectelor care vin să soluţioneze problemele copiilor şi tinerilor din Republica Moldova, printre care şi „Burse de Merit”, crearea sălilor de computere pentru copii cu disabilităţi din mai multe şcoli internat din ţară etc. Suntem prima companie comercială din Republica Moldova care a aderat la „Parteneriatul pentru copii”, prin implicarea în acest proiect. Sperăm că şi alte companii private se vor alătura iniţiativei noastre şi vor contribui la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea copiilor din Moldova”, a spus Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova.

Boris Gâlca, Reprezentant Adjunct UNFPA Moldova a menţionat că toate proiectele trebuie să asigure în final o viaţă mai bună pentru fiecare copil, iar aceasta presupune  în primul rând dreptul fiecărui copil de a creşte în familie. „Cu regret, avem foarte mulţi copii rămaşi acasă, fără supraveghere părintească, în urma migraţiei părinţilor peste hotare. Astăzi avem nevoie de cât mai multe iniţiative care ar proteja familia şi copilul şi ar stimula grija şi atenţia comunităţii faţă de aceşti copii”.

Clienţii Orange pot să participe la campanie expediind un mesaj scurt fără text la numărul 7474. Costul unui sms este de 8 Lei, inclusiv TVA. După expediarea mesajului, clientul Orange va primi un mesaj cu informaţia despre fondurile colectate până la momentul respectiv.  Reprezentanţii mediului de afaceri sunt invitaţi să adere la parteneriat, iar organizaţiile neguvernamentale, grupurile de iniţiativă şi autorităţile locale - să vină cu proiecte de dezvoltare comunitară pentru a face viaţa copiilor mai bună.

Propunerile de proiect pot fi depuse până pe data de 1 iulie in adresa  Fundatiei Est-Europene Chisinau, str. 31 August 1989" nr. 98, etajul 3, tel de contact (+373-22) 235-343; 548-102.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children