Centru Media

Noutăți

Ultimile publicații

Comunicate de presă

Resurse pentru jurnalişti

Eseuri Foto

Video

 

Vocile copiilor la 20 ani ai Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului. (Eveniment la Centrul Comercial MallDova Shopping)

Chişinău, 21 noiembrie - Zeci de copiii au scris pe un perete gigantic lucruri care îi fac fericiţi şi şi-au pus dorinţe când au lăsat zeci de baloane să zboare către nori. Evenimentul a fost organizat de Centrul Media pentru Tineri, UNICEF şi Centrul Comercial MallDova Shopping cu ocazia Aniversarii a 20 de ani de la adoptarea Convenţiei cu privire la Drepturile Copilului.

Copiii au scris pe peretele improvizat cele mai variate dorinţe. De la îngheţată la maşină. Alţii au mărturisit că nu-şi doresc doar lucruri materiale.

„Pentru mine este foarte important să fiu sanatoasă. Eu as vrea ca toata lumea sa fie sanatoasa si nimeni sa nu fie bolnav” „Am scris ca ma face fericita cand calatoresc, cand mami îmi cumpără o jucărie” „Mă facefericita sarbatorile. Vrei să fie mai des? Da” „Pe mine m-a facut bucuroasa ca a avenit Aura, si este foarte important ca parinţii sa fie alaturi de mine si să trăiască 2000 de ani”

Cântăreaţa de Jazz Geta Burlacu a moderat sărbătoarea copiilor şi spune ca astăzi s-a simţit şi ea copil: „Cel mai important lucru care poate sa-l faca pe un copil fericit este sa aiba in preajma o familie iubitoare si unita. Si nu contează deloc câţi bani face mama sau tata”

Scriitorul Iulian Filip a dat autografe copiilor şi a recitat şi o poezie dedicata copiilor: „E un noroc pentu noi că familia încă mai înseamnă o celula socială şi că copiii sunt facuti din dragoste”

Alexandra Yuster, reprezentantul UNICEF în Moldova, povestind ce se va întâmpla în continuare cu pereţii plini cu dorinţe: „Aceşti pereţi cu dorinţe vor fi duşi la parlament pentru a le aminti în fiecare zi deputaţilor despre drepturile copiilor. Moldova a semnat Convenţia Drepturilor Copilului şi deci şi-a asumat anumite angajamente, iată de ce aceasta este o metoda buna de comunicare între copii şi parlamentari.”

Republica Moldova a semnat Conventia Drepturilor Copiilor pe data de 20 noiembrie 1989, adica exact cu 20 de ani în urmă.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children