Studiul „Cum a afectat COVID-19 copiii și familiile acestora din Republica Moldova?”

a fost nominalizat la „Best of UNICEF Research 2021”

Studiul„Cum a afectat COVID-19 copiii și familiile acestora din Republica Moldova?”
UNICEF Moldova

Cele mai importante articole

Studiul „Cum a afectat COVID-19 copiii și familiile acestora din Republica Moldova?” realizat de oficiul de țară al UNICEF Moldova a fost nominalizat la „Best of UNICEF Research 2021”, care prezintă 11 studii puternice din întreaga lume grupate în funcție de cele cinci priorități strategice ale UNICEF, precum și cele care acoperă mai multe obiective ale organizației.

Înaintate de birourile UNICEF din întreaga lume, „Best of UNICEF Research” prezintă cercetări de calitate, care se concentrează pe promovarea drepturilor și bunăstării copiilor, reducerea inegalităților și a discriminării și identificarea de noi perspective.

Cercetarea realizată de oficiul de țară s-a regăsit în obiectivul UNICEF „Fiecare copil are o șansă echitabilă în viață” și a avut drept scop evaluarea impactului fluxului redus de remitențe asupra familiilor cu copii și dezvoltarea unui plan de atenuare a fenomenului pe termen mediu. Rezultatele vor fi utilizate de către Guvern pentru elaborarea de politici care să abordeze impactul economic al COVID-19 asupra gospodăriilor cu copii.

Raportul a arătat că, în timp ce veniturile au scăzut, cheltuielile gospodăriilor au crescut datorită faptului că oamenii stau acasă mai mult timp. Pentru a face față, circa 15% dintre gospodăriile cu copii au fost nevoite chiar să reducă din consumul de mâncare, în special din categoriile scumpe de alimente precum carnea, peștele, fructele și legumele.

Autor
UNICEF Moldova
Data publicării
Limbi
Engleză

Descarcă raportul

(PDF, 9,65 MB)