Studiu de Caz: Intervenție de Imunizare

Studiul subliniază abordări specifice contextului pentru îmbunătățirea absorbției vaccinurilor.

Immunization intervention led by root cause analysis
UNICEF/2023/Moldova/Pirozzi

Cele mai importante articole

Imunizarea este o intervenție critică de sănătate publică pentru a proteja oamenii și comunitățile împotriva bolilor, care pot fi prevenite prin vaccinare. În Republica Moldova, atingerea unui nivel ridicat de imunizare este considerată o prioritate la nivel național pentru a asigura sănătatea și bunăstarea populației. Cu toate acestea, în ultimii ani, raionul Bălți înregistra o acoperire redusă a imunizării. Absorbția slabă a vaccinurilor în regiune a fost agravată și mai mult în timpul pandemiei COVID-19.

Pentru a identifica barierele vaccinării și dezvolta o abordare adaptată conform procesului de livrare a vaccinurilor, UNICEF și Ministerul Sănătății, în colaborare cu OMS, instituțiile medico-sanitare publice de asistență medicală primară și autoritățile locale au eleborat un studiu de caz, care examinează eforturile de îmbunătățire a acoperirii imunizării în Băți, rolul instituțiilor medicale și sprijinul oferit de UNICEF și OMS pentru atenuarea impactului pandemiei asupra programelor de imunizare.

Immunization intervention led by root cause analysis assessment underscores context specific approaches to improve vaccine uptake
Autor
UNICEF
Data publicării
Limbi
Engleză