UNICEF sprijină accesul la educația STEAM

A fost lansat primul laborator educațional mobil din Moldova

07 Iulie 2022
Laboratorul educațional mobil „STEAM pe roți”
UNICEF/TEKEDU
Laboratorul educațional mobil „STEAM pe roți”

Chișinău, 07 iulie 2022. Astăzi a fost lansat primul laborator educațional mobil pentru tinerii din Republica Moldova. Mai exact, un autobuz echipat cu seturi de robotică și laptopuri va călători în toată țara pentru a organiza ateliere în zonele rurale, inclusiv în cadrul centrelor de refugiați. În acest fel, tinerii își vor dezvolta abilitățile și cunoștințele în domenii, precum știință, tehnologii, inginerie și matematică.

 Laboratorul educațional va activa până la sfârșitul anului curent și urmează să ajungă la circa 5 000 de tineri din Moldova.
UNICEF/TEKEDU
Lansarea laboratorului „STEAM pe roți” în Moldova

Laboratorul „STEAM pe roți” este o inițiativă de sensibilizare inovativă a GirlsGoIT pentru a crește gradul de conștientizare în rândul fetelor și băieților despre educația și oportunitățile STEAM. Proiectul este implementat de TEKEDU, cu suportul financiar al UNICEF Moldova și altor parteneri de dezvoltare. 

Laboratorul educațional va activa până la sfârșitul anului curent și urmează să ajungă la circa 5 000 de tineri din Moldova. 

 „Educația este un drept de bază și o sursă de împuternicire pentru copii, în special pentru fete. Acest lucru este valabil și pentru discipline, precum știința, tehnologia, inginerie și matematică, chiar dacă mai puțin de 5% dintre fete aleg să urmeze studii superioare în aceste domenii. STEAM on Wheels este un proiect care își propune să stârnească curiozitatea fetelor cu privire la subiectele STEAM, să le îmbunătățească abilitățile digitale și să le încurajeze să urmeze cunoștințe și cariere în aceste domenii”, a declarat Alexandru Petrov, ofițerul de program pentru adolescenți, UNICEF Moldova. 

Prima destinație a laboratorului mobil este municipiul Bălți. Dacă dorești ca STEAM pe roți să ajungă și la tine în localitate scrie un email la adresa steamperoti@girlsgoit.org sau accesează pagina oficială: steamperoti.girlsgoit.org. 

laborator
UNICEF/TEKEDU

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org

Follow UNICEF on Twitter and Facebook