UNICEF prezintă noua mascotă a educației globale, Uni

Uni va întruchipa importanța educației de calitate și va atrage atenția asupra crizei globale a învățării

13 Septembrie 2022
UNICEF prezintă noua mascotă a educației globale, Uni
UNICEF
UNICEF prezintă noua mascotă a educației globale, Uni

NEW YORK, 13 septembrie 2022 – UNICEF a anunțat astăzi o nouă mascotă educațională globală. Uni va servi drept ambasador pentru învățare și va simboliza dreptul fiecărui copil de a avea acces la o educație de calitate.

Uni simbolizează speranța privind accesul la o învățare de calitate copiilor și comunităților lor. Cu toate acestea, având în vedere că aproape 70% dintre copiii din țările cu venituri mici și medii nu reușesc să citească și să înțeleagă o poveste simplă scrisă, scopul Uni este, de asemenea, de a atrage atenția asupra stării actuale a educației și de a inspira o transformare urgentă.

Înainte de Summitul Națiunilor Unite pentru Transformarea Educației de săptămâna viitoare, UNICEF speră că mascota va contribui la inspirarea reformei atât de necesare a sistemelor școlare din întreaga lume.

Pe lângă lansarea lucrărilor de artă, UNICEF a creat o versiune în mărime naturală a mascotei. Fabricat din spumă reconfortantă și pâslă de un albastru strălucitor, Uni este învelit într-un „rucsac” de șase picioare, care reprezintă rucsacurile albastre ale UNICEF, dăruite doar anul trecut la 1,3 milioane de școlari. Uni a fost proiectat intern de UNICEF.

„Uni întruchipează aspirația noastră ca fiecare copil să aibă dreptul de a merge la școală și de a învăța”, a declarat Paloma Escudero, Director Global de Comunicare și Advocacy UNICEF. „Fiecare copil are dreptul nu numai să fie la școală, ci și să învețe la școală, dobândind abilitățile de bază care stau la baza unei învățări superioare și a unor niveluri de venit mai ridicate în viitor.”

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org

Follow UNICEF on Twitter and Facebook