UNICEF Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale au semnat un Memorandum de înțelegere privind protecția drepturilor copiilor

Instituțiile și-au unit eforturile pentru a fortifica sistemul de protecție a copiilor și a asigura respectarea drepturilor acestora la nivel național.

05 August 2022
Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari și Maha Damaj, reprezentanta de țară a Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în Republica Moldova, au semnat astăzi Memorandumul de înțelegere cu privire la acordarea asistenței tehnice pentru consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale.  Conform actului semnat, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și UNICEF vor coopera în scopul aplicării Programului Național pentru Protecția Copilului pe anii 2022-2026 și
UNICEF

Reprezenta de țară UNICEF Moldova, Maha Damaj, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, au semnat astăzi Memorandumul de înțelegere cu privire la acordarea asistenței tehnice pentru consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale.

Conform actului semnat, UNICEF și Ministerul Muncii și Protecției Sociale vor coopera în scopul aplicării Programului Național pentru Protecția Copilului pe anii 2022-2026 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia.

Astfel, bazându-se pe încredere reciprocă, cele două instituții și-au unit eforturile pentru a fortifica sistemul de protecție a copiilor și a asigura respectarea drepturilor acestora la nivel național, prin desfășurarea proiectelor de asistență tehnică cu obiective prestabilite, a măsurilor de asistență socială și a planurilor de acțiuni personalizate, agreate de MMPS și UNICEF.

Memorandumul de înțelegere va fi valabil pentru perioada 5 august 2022 - 31 decembrie 2026.

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org

Follow UNICEF on Twitter and Facebook