UNICEF Moldova și FMF - acțiuni comune pentru integrarea educațională a copiilor refugiați

15 Aprilie 2022
Acțiune comună FMF - UNICEF pentru copiii refugiați
UNICEF Moldova

 

Federația Moldovenească de Fotbal, în parteneriat cu UNICEF și Direcția Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, a organizat o nouă acțiunie social-sportivă pentru copiii refugiați din Ucraina care are menirea de a contribui la integrarea educaţională a acestora. 

Evenimentul de la baza Zimbru din capitală a adunat 50 de copii, 10 dintre care sunt cazați la baza Zimbru, iar restul - la diferite centre din sectorul Botanica al capitalei. Micuții, alături de părinții lor, au participat la diverse ștafete sportive cu elemente de fotbal, care stimulează comunicarea și formează spiritul de echipă și ajută la stabilirea relațiilor de prietenie. Scopul acestei acțiuni este promovarea unui mod sănătos de viață și a fotbalului ca instrumnent social, de consiliere emoțională și pishologică pentru cei care au de suferit din cauza războiului. Fiecare copil a primit câte un echipament sportiv și cadouri din partea partenerilor. 

FMF, cu suportul partenerilor,  planifică să desfășoare activități similare și în alte centre de refugiați din țară, care vor beneficia de inventarul sportiv necesare pentru acțiunile ulterioare. 

UNICEF Moldova

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org

Follow UNICEF on Twitter and Facebook