UNICEF lansează aplicația mobilă Bebbo pentru a ajuta părinții să aibă grijă de copii în timpul războiului

UNICEF Ucraina a lansat o aplicație mobilă gratuită pentru a sprijini părinții sau tutorii care îngrijesc copiii cu vârste între 0 și 6 ani

06 Iunie 2022
UNICEF lansează aplicația mobilă Bebbo pentru a ajuta părinții să aibă grijă de copii în timpul războiului
UNICEF

 

Primii ani din viața unui copil sunt cei mai importanți pentru creșterea și dezvoltarea acestuia. Războiul, din păcate, poate avea consecințe grave asupra dezvoltării copiilor ucraineni.  Prin urmare, sarcina adulților este de a atenua acest impact și de a minimiza posibilele consecințe negative ale războiului.

Noua aplicație mobilă Bebbo își propune să ajute în acest sens. Conține toate materialele și instrumentele necesare pentru a ajuta părinții să monitorizeze sănătatea și dezvoltarea copiilor de la naștere până la șase ani. Bebbo oferă, de asemenea, sfaturi pentru părinți, cum să aibă grijă de propria sănătate mintală,  cum să hrănești un nou-născut, ce trebuie să știi dacă trebuie să te muți în Ucraina sau în străinătate, calendarul vaccinărilor,etc.

Aplicația mobilă Bebbo a ajutat deja peste 100.000 de părinți și îngrijitori din 11 țări.

Aplicația poate fi descărcată la moment doar în versiunea ucraineană de pe GooglePlay și App Store, însă în curând va fi disponibilă și în limba română, cu informații utile pentru părinții și copiii din Republica Moldova.

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org

Follow UNICEF on Twitter and Facebook