UNICEF a donat azi patru tone de produse de primă necesitate

26 Februarie 2022
Refugiați la Palanca
UNICEF/Moldova/2022

Palanca, 26 februarie 2022. Echipa UNICEF Moldova s-a deplasat astăzi la punctul de trecere Palanca de la hotarul Republicii Moldova cu Ucraina, unde este situat Centrul provizoriu de gestionare a situatiei de criza, oferind un prim lot de ajutoare umanitare refugiaților cu copii.

UNICEF a donat patru tone de produse de igienă de primă necesitate, inclusiv scutece, dezinfectanți, șervețele umede, absorbante, în valoare totală de circa 150 mii de lei.

Misiunea tehnică a UNICEF a efectuat azi o evaluare rapidă a necesităților la punctul de trecere Palanca și în cadrul Centrului provizoriu pentru refugiați.

UNICEF este o agenție implicată istoric în soluționarea crizelor umanitare. Creată inițial cu denumirea Fondul Internațional de Urgențe pentru Copii al Națiunilor Unite, organizația a avut scopul de a oferi asistență umanitară copiilor care trăiau într-o lume spulberată de cel de-al Doilea Război Mondial.

UNICEF va continua, împreună cu alte agenții ONU, să sprijine familliile și copiii afectați de criza umanitară din Ucraina.

 

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promotes the rights and wellbeing of every child, in everything we do. Together with our partners, we work in 190 countries and territories to translate that commitment into practical action, focusing special effort on reaching the most vulnerable and excluded children, to the benefit of all children, everywhere.

For more information about UNICEF and its work for children, visit www.unicef.org

Follow UNICEF on Twitter and Facebook