Maha Damaj, noua Reprezentantă de Țară UNICEF în Republica Moldova

10 Martie 2021
Maha Damaj.jpg
Maha Damaj personal archive

Maha Damaj s-a alăturat Biroului de țară UNICEF Moldova în luna februarie 2021.

În calitatea sa de nouă Reprezentantă de țară UNICEF în Moldova, doamna Maha Damaj va contribui la promovarea drepturilor copiilor la protecție, dezvoltare și bunăstare, astfel cum este stabilit de Convenția privind drepturile copilului. Ea va asigura conducerea și viziunea UNICEF Moldova și va valorifica resursele pentru obținerea rezultatelor pentru copii, conducând strânsa colaborare UNICEF cu Guvernul și alți parteneri.

Înainte de misiunea actuală, doamna Damaj a fost șefa Biroului de Teren Zanzibar pentru UNICEF Tanzania (2018 - 2021), unde a reprezentat UNICEF pe lângă Guvernul Zanzibarului și a oferit conducere în derularea programelor UNICEF și inovațiilor în domeniul protecției copilului, educație, situații de urgență, sănătate, HIV / SIDA, nutriție, politici sociale și WASH în Zanzibar.

În calitate de reprezentant adjunct la Biroul de țară UNICEF din Oman (2015 - 2018), ea a condus formularea, gestionarea și supravegherea programelor UNICEF, a parteneriatelor guvernamentale și private și a operațiunilor.

Doamna Damaj a fost, de asemenea, profesor asistent în practicile de sănătate publică la Facultatea de Științe ale Sănătății de la Universitatea Americană din Beirut (2013 - 2015), unde a coordonat dezvoltarea unui nou master global în sănătate și dezvoltare durabilă, un proiect comun cu Universitatea EARTH din Costa Rica.

În mod predominant practicant, doamna Damaj a lucrat în domeniile dezvoltării comunității și problemele drepturilor timp de 20 de ani, în special în domeniile protecției copilului, nediscriminării, migrației forțate, mobilizării comunității, inovațiilor sociale cu implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor, învățare activă, politici dezvoltare, dizabilitate și incluziune.

Dna Damaj a lucrat anterior la UNICEF în calitate de ofițer național pentru protecția copilului în Biroul pe țară din Liban (2006-2009) și specialist în protecția copilului în Biroul Zonal Jaffna din UNICEF Sri Lanka (2009-2010), unde a condus echipa în perioada post-tranziție de război. De asemenea, ea a fost expert în numeroase consultanțe în cadrul UNICEF în Sudan, Biroul regional UNICEF Orientul Mijlociu și Africa de Nord și Biroul regional UNICEF Asia de Est și Pacific.

În timpul petrecut cu Biroul regional Save the Children din Suedia, Orientul Mijlociu și Africa de Nord (2000 - 2005), a dezvoltat programe regionale în domeniul dizabilității și incluziunii, drepturilor participative ale copiilor și programării drepturilor copilului, colaborând cu partenerii și organizațiile ONU din Egipt, Iordania, Liban, Palestina, Siria și Yemen.

Doamna Damaj este cetățeană a Libanului. Ea deține un doctorat în politici de sănătate socială la London School of Hygiene and Tropical Medicine, Marea Britanie, un master în sănătate publică la Universitatea Americană din Beirut, Liban și un doctorat în inginerie biomedicală la Universitatea Johns Hopkins.

 

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

Despre UNICEF

UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil prin tot ceea ce face. Alături de partenerii noștri, activăm în 190 de state și teritorii pentru a pune în practică acest angajament, punând un accent deosebit pe ajutorul acordat celor mai vulnerabili și excluși copii, oriunde s-ar afla ei.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa pentru copii, vizitați www.unicef.org

Urmăriți UNICEF pe Twitter și Facebook