Circa 85 de mii de familii vor fi informate despre măsurile de prevenire a infecției Covid-19

30 Iulie 2020
UNI289389
UNICEF/UNI289389/Nur

Circa 85 de mii de familii din Moldova, clienți ai furnizorului de energie electrică Premier Energy, care au solicitat să li se expedieze factura în format electronic, primesc atașat la email-ul respectiv un pliant  informativ, care conține informații utile despre măsurile individuale de protecție împotriva COVID-19. Pliantul a fost elaborat în cadrul campaniei  naționale  #AiGrijă. Oprește răspândirea COVID-19. Salvează vieți!, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, UNICEF și OMS, cu suportul USAID.

„Agenții economici privați sunt actori fundamentali care, de rând cu autoritățile responsabile de sănătatea publică, pot contribui la prevenirea îmbolnăvirilor cu Coronavirusul de tip nou, încurajând populația să manifeste maximă responsabilitate și solidaritate socială,” a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„UNICEF crede în puterea parteneriatelor extinse și are o istorie bogată de colaborare cu sectorul privat,” a spus Desiree Jongsma, Reprezentantă de Țară UNICEF în Moldova. „În contextul pandemiei actuale covid-19, companii naționale, dar și întreprinderi mici și mijlocii pot identifica, proiecta și implementa acțiuni care valorifică punctele forte ale sectorului privat, pentru a oferi suport familiilor afectate”

Jose Luis Gomez Pascual, country manager al Premier Energy în Moldova, afirmă că întreprinderea pe care o gestionează „susține eforturile comune de prevenire a îmbolnăvirilor legate de COVID-19. Inițiativa curentă este un exemplu de alianță pentru binele comun, care se înscrie în politica de responsabilitate socială corporativă a grupului nostru”.

Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, care deservește peste 900 de mii de consumatori în centrul și sudul țării, colaborează cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale  și UNICEF în Moldova în cadrul unui parteneriat public-privat,  pentru a informa populația despre măsurile de prevenire a transmiterii infecției COVID-19.

Colaborarea are loc în contextul pandemiei COVID19, care a înregistrat în țara noastră aproape 24.000 de cazuri confirmate de contaminare și peste 750 de decese în rândul populației.

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

About UNICEF

UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil prin tot ceea ce face. Alături de partenerii noștri, activăm în peste 190 de state și teritorii pentru a pune în practică acest angajament, punând un accent deosebit pe ajutorul acordat celor mai vulnerabili și excluși copii, oriunde s-ar afla ei.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea, vizitați  www.unicef.org

Urmăriți UNICEF Moldova pe Twitter și Facebook