Ai grijă de tine, ai grijă de mine!

Cu ajutorul unei piese muzicale, copiii vor adopta comportamente sigure în contextul redeschiderii școlilor și a grădinițelor

26 August 2020
Song Ai grija de tine.png
Gurinel TV 2020

Chișinău, 26 august 2020 - Pandemia de coronavirus a luat lumea prin surprindere, majoritatea țărilor încercând să asigure informarea oamenilor cu privire la acest virus care le pune viața și sănătatea în pericol. Educația prin divertisment este una dintre metodele cele mai eficiente de a convinge publicul larg, dar în special copiii, adolescenții și tinerii de a adopta comportamente sigure. În contextul pandemiei Covid-19 aceste comportamente cheie sunt spălatul pe mâini, distanța socială și igiena tusei.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, UNICEF și OMS, în colaborare cu Georgeta Voinovan și postul de televiziune Gurinel TV, au produs o piesă muzicală care îi va învăța pe copiii de vârstă preșcolară și cei din clasele primare să contribuie la prevenirea răspândirii infecției Covid-19 în comunitățile lor și să rămână protejați. De la debutul pandemiei în Republica Moldova, aproape 2.000 de copii au fost infectați cu Covid-19, peste 500 fiind sub vârsta de 5 ani.

În piesa care vine cu un mesaj de solidaritate între generații, se spune că „dacă tu ai grijă de tine, ai grijă de mine”.

”Copiii învață cel mai bine prin interacțiunea umană, iar când vorbim de copiii de vârstă mică, este foarte important să menținem un proces de învățare pozitiv și participativ,” spune interpreta Georgeta Voinovan. ”Momentele plăcute, cum ar fi cântatul împreună, sau învățarea prin joc, sunt modalități distractive de a-i învăța pe copii să se protejeze fără a-i stresa și a le insufla frica.”  

Pe măsură ce lumea luptă împotriva focarului de COVID-19, un număr considerabil de părinți și copii din întreaga lume au fost afectați și de închiderea școlilor și a grădinițelor. La nivel global, peste 40 de milioane de copii din întreaga lume au ratat educația timpurie în anul pregătitor pentru școală, în condițiile închiderii instituțiilor de educație timpurie din cauza pandemiei COVID-19, potrivit unui studiu UNICEF.

Activitatea a fost realizată ca parte a Programului de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID). Proiectul face parte din asistența de 2,2 milioane USD oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.

Contacte media

Angela Munteanu
Ofițer Comunicare
UNICEF Moldova
Tel: + 373 22 26 91 53

Despre UNICEF 

UNICEF promovează drepturile și bunăstarea fiecărui copil prin tot ceea ce face. Alături de partenerii noștri, activăm în peste 190 de state și teritorii pentru a pune în practică acest angajament, punând un accent deosebit pe ajutorul acordat celor mai vulnerabili și excluși copii, oriunde s-ar afla ei.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea, vizitați www.unicef.org.

Urmăriți UNICEF Moldova pe Twitter și Facebook