Voluntarii din Europa și Asia Mijlocie se cunosc prin intermediul jocurilor intelectuale de echipă

Platforma pentru tineri U-Report unește voluntari pentru activități comune

Polina Listopad
Youth Day U-Report conference 1.PNG
UNICEF
14 August 2020

Ziua Tineretului pe platforma globală pentru tineri U-Report este celebrată cu adevărat la nivel global. Astăzi voluntarii U-Report din Moldova, Serbia, România, Ucraina, Bulgaria și Uzbekistan s-au reunit pentru a face cunoștință și a discuta despre planurile comune pentru anul respectiv, precum și pentru a juca un joc educativ logic.

„Voluntariatul este una dintre căile de dezvoltare personală, ne ajută să ne umplem cu sens viața. Voluntariatul unește, oferă posibilitatea de a cunoaște mulți oameni interesanți din întreaga lume care împărtășesc valorile tale. La U-Report, nu sunteți singuri, este o întreagă comunitate de oameni uniți printr-un obiectiv comun de a ajuta tinerii să fie auziți ”, a declarat Ilaria Favero, consilier regional pentru tineret UNICEF.

Youth Day U-Report conference 4.PNG
UNICEF
Волонтер U-report в Молдове, Дан Балан.

„Pentru mine, U-Report este familia mea. ”- spune Dan Bălan, în vârstă de 17 ani, voluntar U-Report din Moldova.

După ce s-au cunoscut, în partea principală a conferinței, participanții au avut ocazia să își exerseze gândirea logică și să joace jocuri intelectuale, organizate de partenerii UNICEF Moldova - Asociația Jocurilor Intelectuale din Republica Moldova.

„În prezent, ca urmare a pandemiei COVID-19, majoritatea evenimentelor trebuie să se desfășoare online, este foarte dificil să atragi atenția tinerilor și, cu atât mai mult, să îi implici în discuții”, spune Evgheni Poleakov, președintele Asociației Jocurile Intelectuale. „Jocurile de logică de echipă sunt un instrument excelent și distractiv pentru implicarea tinerilor în conversații pe teme importante, chiar online,” a adăugat Evgheni.

Asociația Jocurilor Intelectualeși U-Report din Republica Moldova și-au început cooperarea încă din 2019. În ultimul an, au avut loc o serie de evenimente educaționale comune dedicate Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, precum și quiz-uri regulate și interesante pe U-Report.

Platforma U-Report, dezvoltată de UNICEF, este un instrument digital pentru exprimarea de sine și mobilizarea socială a tinerilor. U-Report își propune să încurajeze tinerii din Moldova și din întreaga lume să pună regulat întrebări, să discute și să învețe despre problemele și subiectele care îi preocupă. U-Report, disponibil gratuit pe Viber și Facebook, a fost creat de UNICEF pentru tineri și există deja în 68 de țări, reunind peste 10 milioane de tineri din întreaga lume. U-Report efectuează sondaje periodice pentru tineri pe teme de interes pentru aceștia.

Conferința a fost inițiată și organizată de echipa U-Report din Uzbekistan.

 

Poster Youth day ECAR.jpg
UNICEF