Ungheni și Cahul - raioane în care promovarea egalității de gen stă în capul mesei (EVA)

Promovarea egalitatății de gen în Cahul și Ungheni în cadrul proiectului EVA

UNICEF
Egalitatea de gen (EVA)
UNICEF
29 Ianuarie 2021

Prejudecăți la angajare, discriminare în bază de gen, salarii mai mici decât bărbații pentru lucru similar - sunt doar câteva dintre  inegalitățile de gen cu care se confruntă femeile din Moldova. La nivel local, prioritățile și nevoile specifice ale femeilor și copiilor nu sunt cunoscute și rareori ajung în topul subiectelor abordate de autorități atunci când elaborează bugete sau planuri de dezvoltare, sau când adoptă decizii. 

Femeile și copiii ajung victime ale violenței în familie mult mai des decât bărbații!

 

 

UNICEF

Din 2020, prin intermediul Proiectului EVA - ”Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, ajutăm autoritățile locale să elaboreze politici și bugete sensibile la dimensiunea de gen, încurajăm femeile să devină membre active ale comunităților lor. De asemenea, eforturile în cadrul proiectului sunt concentrate pe consolidarea capacităților echipelor multidisciplinare și crearea serviciilor de calitate pentru femeile victime ale violenței în familie, inclusiv violenței sexuale​.

Proiectul EVA - Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, are drept scop promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin integrarea componentei de gen în politicile publice locale și combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor în raioanele Cahul și Ungheni. Proiectul este implementat în perioada 2020-2022, iar bugetul a acestuia este de 5.250.000 de euro.