A 75-a aniversare a UNICEF: Recunoașterea puterii copiilor prin muzică

Primul concert după o pauză de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19

UNICEF Moldova
EfremoffStudio_173.jpg
UNICEF Moldova
29 Iulie 2021

În data de 24 iulie 2021, UNICEF Moldova împreună cu Moldovan National Youth Orchestra și corul incluziv „Voices” au organizat un concert în aer liber pentru a celebra a 75-a aniversare a UNICEF.

De la crearea sa în anul 1946, UNICEF s-a aflat mereu în prima linie de luptă cu crizele umanitare, conflictele armate și calamitățile naturale. Am acordat asistență în teren în mai mult de 191 de țări și teritorii, inclusiv Moldova, angajându-ne în parteneriate și valorificându-ne pasiunea pentru inovații.

Indiferent de contextul în care am lucrat, de la teritorii ruinate de război, până la pandemia globală actuală care a afectat milioane de persoane, UNICEF nu a deviat niciodată de la mandatul său. UNICEF a lucrat în mod constant pentru a proteja drepturile tuturor copiilor. Indiferent de cine sunt ei. Indiferent de unde locuiesc ei.

Celebrând UNICEF@75 împreună cu „Voices”, ne imaginăm din nou lumea pe care o dorim pentru copiii noștri — o lume protejată de violență, unde copiii au acces la educație relevantă și de calitate, și au posibilitatea să supraviețuiască și să-și valorifice întregul lor potențial. Ne imaginăm un viitor minunat pentru toți copiii, și pentru fiecare copil în parte.

EfremoffStudio_156.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_151.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_21.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_24.jpg
UNICEF Moldova

„Voices” este un cor incluziv, creat în anul 2018. Acum are peste 200 de membri. Inițial corul avea 20 de membri - copii de etnie moldovenească, rusă, ucraineană, bulgară, armeană, găgăuză și romă, din diferite grupuri sociale, precum și copii cu necesități speciale, care au început să învețe muzica corală sub îndrumarea muzicienilor profesioniști. Majoritatea copiilor nu cunoșteau notele muzicale și nu aveau experiență de a cânta într-un cor.

În acest sens, „Voices” este mai mult decât un proiect muzical. Într-un cor, frumusețea este creată de diferența dintre timbrul, sunetul și puterea vocilor. Toți sunt la fel de valoroși, apreciați în egală măsură și nimeni nu este lăsat în urmă. Acesta este exact modelul de societate pe care ni-l dorim pentru copiii noștri. 

În contextul asigurării supraviețuirii copiilor, UNICEF este mândră să participe la procesul global de imunizare, pentru a proteja copiii de boli mortale inutile. Astfel, la evenimentul de astăzi, unde ne-am adunat pentru a recunoaște și a ne bucura de puterea copiilor prin muzică, de asemenea ne bucurăm și de existența vaccinurilor, grație cărora am putut reîncepe organizarea concertelor în aer liber, iar Moldova și copiii săi se pot întoarce la o viață normală.

EfremoffStudio_45.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_55.jpg
UNICEF Moldova

Nu am putut găsi o modalitate mai bună de a marca aniversarea a 75-a a UNICEF decât prin celebrarea copiilor, a vocilor lor și a eforturilor noastre continue de a oferi tuturor copiilor șansa de a supraviețui și a-și valorifica întregul potențial.

EfremoffStudio_11.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_34.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_67.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_60.jpg
UNICEF Moldova
Maha Damaj, UNICEF Moldova Country Representative
EfremoffStudio_84.jpg
UNICEF Moldova
Maia Sandu, the President of the Republic of Moldova
EfremoffStudio_108.jpg
UNICEF Moldova
EfremoffStudio_138.jpg
UNICEF Moldova
Privesc.eu
Live streaming of the open-air concert to commemorate the 75th anniversary of UNICEF in the world.