Perlindungan kanak-kanak

Perlindungan Kanak-kanak

Respons UNICEF: 2005 – 2007

Rakan kerjasama

Berita

Kehidupan benar

 

Kehidupan benar

Kanak-kanak belajar melalui kehidupan mereka
KUALA LUMPUR - ARTIKEL 29 Konvensyen Hak Kanak-kanak (CRC) menyatakan bahawa pendidikan harus membentuk personaliti dan kebolehan seseorang itu dengan sepenuhnya, dan pendidikan kanak-kanak juga harus mengajar mereka untuk menghormati ibu bapa mereka.

Kematian memilukan bagi seorang gadis kecil
KUALA LUMPUR, 3 Oktober 2007 – Apabila Nurin Jazlin yang berumur lapan tahun telah diculik pada 22 Ogos, dia sedang dalam perjalanan untuk ke pasar malam yang terletak berdekatan dengan rumahnya. Kisah Nurin telah mengejutkan seluruh rakyat Malaysia.

Menentang buli melalui pendidikan dan kemahiran
KUALA LUMPUR, 9 Julai 2007 – Memori yang sering diingati ketika zaman persekolahan dahulu selalunya dipenuhi dengan kegembiraan, kadangkala kesedihan.

Keganasan di sekolah: Mara ke hadapan
KUALA LUMPUR, 3 Julai 2007 - “Kes-kes buli di sekolah yang sering berlaku kini telah menjadi suatu perkara yang membimbangkan di Malaysia.

Memperkasa wanita dengan maklumat
KUALA LUMPUR, Mac 2007 – Takdir telah menentukan bagi Celina Khor menyertai seruan berkenaan sesuatu yang amat dekat di hati beliau.

Pengaruh seorang guru wanita di sekolah untuk pelajar lelaki
KUALA LUMPUR, Mac 2007 – Pendidikan di Institusi Victoria adalah menuju ke arah pembentukan setiap pelajar sebagai seorang ‘ilmuwan, ahli sukan serta seorang budiman’. Guru kaunseling, Pn Nirmala Arunasalam, 56, menolong mereka untuk melakukan tersebut.

Program kaunseling rakan sebaya di Malaysia memberi panduan kepada kanak-kanak yang berisiko
KUALA LUMPUR, 9 Oktober 2006 – Untuk kebanyakan anak-anak muda di seluruh dunia, menjadi seorang remaja adalah merupakan masa yang penuh dengan cabaran di dalam hidup mereka.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children