Pusat media

Balai berita

Topik hangat

Kedudukan UNICEF

Garis panduan media

Kit media

Ucapan

Profil

Kalendar 2008

Acara / Majlis

Hubungi kami

 

Balai berita

© UNICEF Malaysia/2006

Selamat datang ke Pusat Media UNICEF Malaysia

Dalam Balai Berita, anda akan mendapati, dalam urutan kronologi, siaran akhbar dan rencana dari UNICEF yang berkaitan dengan keutamaan program kami di Malaysia: 

Di samping itu, kami  telah mengumpulkan beberapa alat dalam bahagian Kit Media  yang kami harap akan berguna bagi wartawan apabila menulis dan menghasilkan cerita tentang kanak-kanak dan isu yang mempengaruhi kehidupan mereka.

Jika anda ada sebarang pertanyaan, sila hubungi pasukan komunikasi kami di talian (+ 6.03) 2095 9154.

* Sila ambil perhatian bahawa bahan siaran akhbar dan rencana bagi tahun-tahun 2004 ke 2006 adalah di dalam Bahasa Inggeris.

......................................................................................

Berita terkini (berita lanjut)

Ajar mereka membaca, menulis dan ubah kehidupan mereka
KUALA LUMPUR, 19 Ogos 2008 – UNICEF Malaysia menandakan Hari Literasi Antarabangsa pada tahun ini dengan bertemakan ‘Literasi merupakan penyelesaian terbaik’, dengan fokus diberikan untuk memperbaiki pendidikan dari segi akses, kesaksamaan dan kualiti.

KENYATAAN AKHBAR: Buang bayi dan kehamilan remaja
KUALA LUMPUR, 13 Ogos 2008 - “UNICEF Malaysia amat bimbang terhadap laporan-laporan media yang sering keluar mengenai isu buang bayi. Di dalam kebanyakan kes disebabkan oleh kehamilan remaja yang tidak dikehendaki.

Revolusi kesihatan dan kesinambungan kehidupan kanak-kanak yang kedua mencapai matlamat bagi kanak-kanak
KUALA LUMPUR, 15 April 2008 – Tabung Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (UNICEF) kini berusaha untuk memberi inspirasi kepada Revolusi Kesihatan dan Kesinambungan Kehidupan Kanak-kanak yang kedua.

UNICEF ketengahkan isu air dan sanitasi ketika mesyuarat Menteri Pembangunan G8 di Tokyo
TOKYO, Jepun, 11 April 2008 – UNICEF telah diberi peluang buat pertama kali untuk membuat pembentangan di Mesyuarat Menteri Pembangunan G8 bagi isu Matlamat Pembangunan Milenium (MDG) dan keselamatan manusia.

Lebih banyak tindakan yang perlu diambil dalam menurunkan impak HIV dan AIDS terhadap kanak-kanak di Asia Timur dan Pasifik
BANGKOK, 3 April 2008 – Menurut data terkini yang boleh didapati di dalam laporan UNICEF, bilangan kanak-kanak yang hidup dengan HIV serta mendapat rawatan antiretroviral di Asia Timur dan Pasifik kini telah meningkat hampir empat puluh peratus.

‘Kanak-kanak & AIDS: Laporan kajian semula yang kedua’ merujuk kepada kemajuan yang telah dicapai hingga kini
NEW YORK, 3 April 2008 – Kemajuan penting yang telah dicapai dalam berjuang menentang penyebaran HIV semenjak UNICEF – sebagai agensi penaja bersama dengan UNAIDS – telah melancarkan kempen Bersatu untuk Kanak-kanak, Bersatu Menentang AIDS pada bulan Okto

 

 

 

 

Keadaan Kanak-kanak Sedunia Tahun 2008

Garis Panduan Media

Laporan mengenai kanak-kanak dibawah usia 18 tahun 1

Laporan mengenai HIV/AIDS 1 ι 2 (Bahasa Inggeris)

Laporan mengenai pengabaiaan kanak-kanak 1 ι 2 (Bahasa Inggeris)

Laporan mengenai selsema burung 1 ι 2


Search:

 Email this article

unite for children