HIV/AIDS

AIDS di Malaysia

Respons UNICEF: 2005 – 2007

Bersatu untuk kanak-kanak, Bersatu menentang AIDS

Berita

Kehidupan benar

 

Berita

Pencapaian dan cabaran dalam menangani HIV di Malaysia
KUALA LUMPUR, 15 Disember 2007 – Persidangan AIDS Kebangsaan yang pertama di negara ini telah membawa pelbagai berita baik dan berita yang kurang menarik. Seperti yang dinyatakan oleh Menteri Kesihatan Malaysia, Yang Berhormat Dato’ Seri Dr. Chua Soi Lek.

Pusat Remaja PROSTAR dapat sokongan Manchester United
KUALA LUMPUR, 30 November 2007 – Pusat Remaja PROSTAR Malaysia yang telah disokong oleh Kementerian Kesihatan Malaysia serta Tabung Kanak-kanak Persatuan Bangsa-bansga Bersatu (UNICEF) yang terletak di utara semenanjung Malaysia, iaitu di negeri Kedah.

Seorang ibu HIV positif memberitahu editor media bagaimana stigma membunuh kehidupan
KUALA LUMPUR, 20 November 2007 – “Ia bukanlah HIV yang membunuh kita tetapi stigma. Stigma membunuh semangat dan juga roh kita, dan meninggalkan rasa ketidakupayaan”, tangis Puan Khalsom, seorang ibu kepada tiga orang anak, yang HIV positif. “

Anak gadis dan wanita rai Pertandingan Futsal Wanita 3R 2007
JOHOR BAHRU, 17 November 2007 – Lebih kurang 300 orang wanita serta anak-anak gadis di sekitar kawasan selatan Semenanjung Malaysia telah bersama-sama meraikan kehidupan pada hari ini dan menyertai Pertandingan Futsal Wanita 3R-UNICEF peringkat Selatan.

Remaja Malaysia bersatu suara di dalam menentang HIV dan AIDS dengan menggunakan media terbaru
KUALA LUMPUR, 15 November 2007 – Chow Jia Long, seorang remaja dari Malaysia yang berusia dua puluh dua tahun bersatu dengan sembilan orang rakan yang sebaya dengannya daripada seluruh dunia pada awal tahun ini untuk program yang bertajuk VLOGIT.

Man U memberi sokongan kepada 3R-UNICEF Futsal Wanita 2007
KUALA LUMPUR, 5 November 2007 – Kelab Bola Sepak Manchester, adalah salah satu kelab bola sepak yang paling popular di seluruh dunia, telah bersetuju untuk memberi sokongan terhadap program untuk anak-anak gadis.

Hari AIDS Sedunia 2007 meraikan KEPIMPINAN
PENASIHAT MEDIA - KUALA LUMPUR, 1 November 2007 – Setiap hari di Malaysia orang ramai berkumpul bersama-sama dengan keluarga mereka, pihak sekolah, masyarakat, dan di tempat kerja untuk mengatakan TIDAK pada AIDS!

UNICEF mengalu – alukan ubatan baru untuk kanak-kanak yang hidup dengan HIV
NEW YORK, 16 Ogos 2007 – UNICEF hari ini mengalu-alukan Pentadbiran Pemakanan dan Ubat-ubatan (FDA) Amerika Syarikat terhadap keputusan yang telah diambil untuk meluluskan satu dos kombinasi antiretroviral (ARV) yang pertama untuk kanak-kanak.

Panggilan untuk meningkatkan laluan kepada perhidmatan-perkhidmatan ujian HIV dan juga kaunseling.
PHNOM PENH, Kemboja, 4 Jun 2007 – Di kalangan mereka yang telah dijangkiti HIV di Asia dan Pasifik, hanya kurang daripada 10 peratus yang mengetahui status mereka.

Hari Menentang Penyalahgunaan Dadah Antarabangsa – 26 Jun
PENASIHAT MEDIA. KUALA LUMPUR, 26 MEI 2007-Lebih kurang 200 juta orang di seluruh dunia menggunakan dadah haram, iaitu bersamaan dengan 5 % daripada penduduk global yang berumur di antara 15-64 tahun mengikut Laporan Dadah Sedunia 2006.

Hari Memperingati AIDS Sedunia 2007 - Ahad, 20hb Mei
PENASIHAT MEDIA - KUALA LUMPUR, 20 April 2007 - HIV kini mengancam kehidupan kanak-kanak lebih dahsyat daripada sebelumnya.

Perkhidmatan rawatan terapi HIV telah meningkat dengan ketara pada tahun 2006
LONDON, 17 April 2007 – Laluan kepada perkhidmatan rawatan terapi ARV untuk jangkitan HIV di negara-negara yang mempunyai sumber pendapatan yang rendah dan sederhana masih terus meningkat sepanjang tahun 2006.

Sabtu, 7hb April 2007 ialah Hari Kesihatan Sedunia.
PENASIHAT MEDIA, KUALA LUMPUR, 26 Mac 2007 – Tema untuk Hari Kesihatan Sedunia tahun ini adalah “Melabur di dalam kesihatan, membina masa depan yang lebih selamat” .

Piala Dunia Kriket Majlis Kriket Antarabangsa (ICC) bermula, mengetengahkan keperluan kanak-kanak di mana AIDS telah membawa kesan kepada kehidupan mereka
NEW YORK, AS, 12 Mac 2007 – Ia merupakan acara kriket yang terbesar dan juga paling berprestij, iaitu Piala Dunia Kriket, Majlis Kriket Antarabangsa (ICC), yang telah dilancarkan secara rasmi di Jamaica.

eclipse menyumbang sebanyak RM150,000 untuk kempen “Bersatu untuk Kanak-kanak, Bersatu menentang AIDS” UNICEF Malaysia
KUALA LUMPUR, 15 Januari 2007 – En. Sonny San, seorang veteran asli di dalam industri fesyen dan pemasaran di Malaysia telah menggunakan kreativiti, minat dan idea-idea yang serba baru untuk kebaikan kanak-kanak di Malaysia.

Kempen Bersatu untuk kanak-kanak, Bersatu untuk Menentang AIDS kini beralih ke padang bola sepak
KUALA LUMPUR, 8 Januari 2007 – Kempen AIDS UNICEF akan beralih ke padang apabila lebih daripada 100 orang kanak-kanak di dalam lingkungan umur 6 sehingga 15 tahun akan memakai jersi rasmi mereka untuk Program Bola Sepak First Touch 2007.

 

 
Search:

 Email this article

unite for children