05 Tetor 2023

Gjërat bazike për foshnjat: Si të gromësijë foshnja juaj

Gromësimi i foshnjës suaj është pjesë kyçe e rutinës së të ushqyerit të foshnjës suaj. Mësoni shenjat e gazrave të bllokuara dhe teknikat e ndryshme për gromësitjen e foshnjës suaj., Si të gromësijë foshnja juaj, Pse?, Gromësimi i foshnjës tuaj është pjesë kyçe e rutinës së të ushqyerit të foshnjës. Kur foshnja gëlltit, flluskat e ajrit mund t’i bllokohen në stomak dhe të shkaktojnë parehati. Gromësimi i mundëson foshnjës suaj të heqë pak nga ato gazra për të lehtësuar dhimbjen. Gjithashtu ndihmon në parandalimin e pështymës. Shenjat e gazrave të bllokuar Të…, Kur?, Nuk ka rregulla se kur duhet të gromësijë foshnja juaj. Disa foshnja duhet të gromësijnë gjatë ushqyerjes së tyre, ndërsa të tjerët pas. Dhe disa mund ta kenë më të lehtë se të tjerët.  , Si?, Këtu janë 3 teknika që përdorin shumë prindër. Provojini të gjitha për të parë se cila funksionon më mirë ose përdorni ndonjë kombinim. Mbi supe Mbajeni fëmijën tuaj drejt me kokën të mbështetur mbi shpatullën tuaj. Përkëdhelini shpinën me dorën tjetër. Këshillë: Mbledhja e dorës lehtas është më e butë se një pëllëmbë e rrafshët. Uleni në prehër…, Ende shfaq shenja të gazrave të bllokuar?, Provoni ta shtrini fëmijën tuaj në shpinë dhe t’i masazhoni butësisht barkun. Provoni t’ia lëvizni këmbët para dhe mbrapa, si të ngasni një biçikletë. Nëse këto këshilla nuk funksionojnë, bisedoni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor që të merrni këshilla mbi opsionet alternative.
05 Tetor 2023

5 problemet më të zakonshme të gjidhënies

Thuhet se gjidhënia është e lehtë, mirëpo ajo kërkon kohë dhe praktikë si për nënat ashtu edhe për foshnjat. Shumë nëna përjetojnë sfida me gjidhënie, por mbështetja e duhur mund të ndihmojë në tejkalimin e këtyre problemeve. Nëse përballeni me probleme me gjidhënie, kërkoni mbështetje nga ofruesi i kujdesit shëndetësor. Këtu janë disa nga…, 1. Si të sigurohem që foshnja ime të jetë e puthitur mirë?, Arritja e puthitjes së duhur është çelësi për t'u siguruar që ushqyerja me gji të jetë një përvojë e rehatshme si për ju ashtu edhe për foshnjën tuaj. Për t'u siguruar që foshnja juaj është puthitur mirë: Foshnja duhet të ketë hundën drejtpërsëdrejti përballë majë së  gjirit tuaj. Lëreni kokën e foshnjës të anojë pak mbrapa në mënyrë që buza e…, 2. Çfarë mund të bëj kur nuk kam qumësht mjaftueshëm?, Mund të jetë frustruese nëse ndiheni sikur nuk po keni qumësht të mjaftueshëm për foshnjën tuaj. Nëse jeni e shqetësuar për sasinë  e qumështit, kontaktoni ofruesin e kujdesit shëndetësor. Në shumicën e rasteve, ka ndonjë arsye pse ndodh kjo dhe ata do t’ju ndihmojnë ta identifikoni. Disa shkaqe të zakonshme të sasisë së ulët të qumështit…, 3. Cilat trajtime janë në dispozicion për gjinjtë e fryrë?, Kur keni gjinj të fryrë, kjo mund të jetë jashtëzakonisht e dhimbshme. Ndërsa gjinjtë e mbushur mund t’ju bëjnë të ndiheni jo rehat, fryrja është një problem tjetër. Gjinjtë e mbushur Gjinjtë e fryrë Do t’i ndjeni të nxehtë, të rëndë dhe të fortë Do t'ju dhëmbin, do të duken të fryrë jashtë normales me lëngje (edematoze) dhe të shtrënguar. Ata…, 4. Si mund ta parandaloj çarjen e majave të  gjirit gjatë ushqyerjes me gji?, Majat e lënduara ose të çara të gjinjve zakonisht janë shenjë se foshnja juaj nuk është e puthitur siç duhet në gji kur ushqehet. Sigurohuni që foshnja juaj të ketë puthitje të mirë. Nëse njëra ose të dy majat e gjinjve tuaja fillojnë të çahen ose rrjedhin gjak, kontaktoni për mbështetje ofruesin e kujdesit shëndetësor sa më shpejt të jetë e…, 5. Çfarë e shkakton mastitin dhe bllokimin e kanaleve të qumështit? Si t'i parandaloj ato?, Qumështi i gjirit rrjedh nëpër një sistem kanalesh në gjinjtë tuaj për të arritur tek foshnja juaj. Ndonjëherë, një zonë e këtyre kanaleve mund të bllokohet, gjë që ndalon qumështin të rrjedhë lehtësisht. Kanalet e bllokuara mund të shkaktojnë dhimbje. Mastiti, inflamacioni i gjirit, mund të ndodhë kur një kanal i bllokuar nuk pastrohet ose kur…