پيشگيري از انتقال اچآیوی/ایدز از مادر مبتلا به کودک
یونیسف از ابتدای اجرای برنامه ملی «پيشگيري از انتقال اچآیوی/ایدز از مادر مبتلا به کودک» در سال 1393 از این برنامه حمایت کرده است، و به همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تلاش برای گسترش پوشش خدمات در این زمینه ادامه میدهد.
- قابل دسترس در:
- فارسي، فارسي
- English
وضعیت موجود
«پيشگيري از انتقال اچآیوی/ایدز از مادر مبتلا به کودک» از اجزای «طرح تحول نظام سلامت» است. یونیسف از ابتدای اجرای برنامه ملی «پيشگيري از انتقال اچآیوی/ایدز از مادر مبتلا به کودک» در سال 1393 از این برنامه حمایت کرده است و به همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تلاش برای گسترش پوشش خدمات در این زمینه ادامه میدهد. افزایش مداوم ابتلا به اچآیوی در میان زنان و نبود آگاهی عمومی کافی در مورد اچآی وی بیانگر اهمیت گسترش خدمات این برنامه ملی است.
اقدامات یونیسف
یونیسف با همکاری دولت و سایر سازمانها برای تحقق اهداف زیر تلاش میکند:
- ارتقای ظرفیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارائه خدمات «پيشگيري از انتقال اچآیوی/ایدز از مادر مبتلا به کودک» و بهبود کیفیت این خدمات با توجه ویژه به گروههای جمعیتی و مناطق کم برخوردار کشور.
نتایج مورد انتظار
مادران بیشتری امکان استفاده از آزمایشهای تشخیصی اچآیوی را خواهند داشت و در صورت مثبت بودن نتایج از روند درمانی مناسب برخوردار خواهند شد تا سلامت خود را حفظ کنند و نوزادان شان مبتلا به اچآیوی/ایدز نشوند.
وزارت خانه ها و سازمانهای همکار
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سازمان همکار اصلی یونیسف در این حوزه است.