فرصت حمایت مالی یونیسف ازکسب و کارهای نوپای فن‌آور (استارت‌آپ‌ها)

فراخوان صندوق نوآوری جهانی یونیسف برای راهکارهای فن‌آورانه پیشرو درحوزه ایمنی و امنیت کودکان در فضای مجازی

صندوق نوآوری جهانی یونیسف، برنامه جهانی پایان دادن به خشونت علیه کودکان و ابتکار گیگا
innovation
UNICEF/UN015591/Prinsloo
24 نوامبر 2020

صندوق نوآوری جهانی یونیسف در مشارکت با برنامه جهانی پایان دادن به خشونت علیه کودکان و ابتکار گیگا (اتصال مدارس به اینترنت) در تلاش است تا سرمایه‌گذاری بدون سهم سرمایه جهت حمایت مالی در مرحله اولیه (بذر) برای شرکت‌های نوپای فناور انتفاعی که توانایی بالقوه برای خدمت به بشریت دارند، را تا سقف 100 هزار دلار تامین نماید.

اگر شما استارت آپی دارید که از یادگیری ماشینی (ML)، هوش مصنوعی (AI)، زنجیره بلوکی یا بلاک چین و یا واقعیت بسط یافته استفاده می‌کنید، کسب و کارتان در یکی از کشورهایی که برنامه‌های کشوری یونیسف در آن اجرا می‌شود ثبت شده است، و دارای نمونه اولیه کارآمد با نتایج امیدوارکننده متن‌بازهستید (یا مایلید نمونه  کارتان را به صورت متن باز درآورید)، صندوق نوآوری جهانی یونیسف به دنبال شما است.


برای ثبت نام و ارسال درخواست:

  1. معیارهای واجد شرایط بودن را اینجا ملاحظه فرمایید.
  2. سند کامل نحوه ارسال فرم ابرازعلاقه (REOI) را اینجا مطالعه فرمایید.
  3. مدارک و فرم ابراز علاقه را اینجا ثبت کنید.

*درخواست‌های دریافت شده از کسب و کارهای راه‌اندازی شده توسط بانوان تشویق می‌گردد.

مهلت ارسال درخواست: 30 آذر 1399 (برابر با 20 دسامبر 2020)


ما به دنبال چه هستیم:

ما در حال حاضر به دنبال سرمایه‌گذاری بر روی شرکت‌هایی هستیم که از فن‌آوری‌های یادگیری ماشین (ML)، هوش مصنوعی (AI)، بلاک چین یا واقعیت بسط یافته (واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR / AR)) برای ساختن راه‌کارهای نرم‌افزاری که پاسخ گوی چهار دسته اصلی از مخاطرات دنیای دیجیتال برای کودکان است، استفاده می‌کنند: مخاطرات محتوا، ارتباط، رفتار و قرارداد.

اگر راه کار شما پاسخ‌گوی هر یک از موارد زیر است، همین حالا درخواست تان را ارسال کنید:

مخاطرات در حوزه محتوا: قرار گرفتن در معرض محتوای آسیب رسان یا نامناسب با توجه به سن کودک، محتوای سوء‌استفاده جنسی از کودکان، سخنان نفرت‌آمیز و افراط گرایانه، محتوای تبعیض آمیز یا نفرت آمیز، اطلاعات نادرست یا گمراه ‌کننده، بازی‌های آنلاین، قمار، محتوایی که رفتارهای پرمخاطره یا ناسالم را تأیید می‌کند و محتوای خشونت آمیز که ناراحت کننده باشد و یا فعالیت مجرمانه‌ای را نشان دهد.

آیا در حال ساخت ابزارها و مدل‌هایی هستید که بتوانند محتوای آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، بسترهای بازی‌های آنلاین و سایر سرویس‌های آنلاین را برای کودکان بی خطر کنند؟ و یا آیا برای مقابله با محتوای نامناسب از فن‌آوری‌های پیشرو استفاده می‌کنید؟

  •  استفاده از علم داده و هوش مصنوعی برای شناسایی و تجزیه و تحلیل محتوای نفرت‌آمیز
  • استفاده از بلاک‌چین برای تأیید محتوای آنلاین
  •  استفاده ازابزارها و بسترهای نرم افزاری مستقل برای شناسایی و ردیابی محتوای نامناسب آنلاین در وب سایت‌هایی که برای کودکان تولید می‌شوند
  • برنامه‌های کاربردی  بر مبنای یادگیری ماشین برای توصیه و هشدار به کودکان در مورد محتوای نامناسب با سن آنها

 

مخاطرات در حوزه ارتباط: تعاملات آسیب‌رسان با افراد دیگر از جمله سوء‌استفاده وبهره‌کشی جنسی از کودک از جمله ارتباط نا مناسب، دنبال‌گری و تعقیب آزاردهنده، اخاذی جنسی، قلدری و آزار و اذیت آنلاین، باج‌خواهی و تعرض.

آیا در حال ساخت بسترها و ابزارهایی برای جلوگیری از سوء استفاده و بهره کشی از کودکان در فضای آنلاین هستید؟ یا در حال شناسایی و فهم راهکارهایی برای برای ارزیابی و کاهش تهدیدات و آسیب ها در فضاهای دیجیتال هستید؟

  • ابزارهایی برای شناسایی و متوقف کردن پخش مستقیم و زنده سوء‌استفاده جنسی از کودکان درمقابل دوربین
  • مسدود کردن دسترسی بزرگسالان به کودکان به منظور سوء‌استفاده جنسی در بسترهای دیجیتال
  • بسترهایی که مستقیماً بزهکاران مرتبط با سوء استفاده جنسی از کودکان و بزرگسالان علاقه مند به رابطه جنسی با کودکان را هدف قرار می دهند (به عنوان مثال ردیابی و شناسایی حساب کاربری این افراد)
  • استفاده از هوش مصنوعی یا یادگیری ماشین برای شناسایی، حذف و گزارش تصاویر و فیلم ها با محتوای جنسی دربردارنده کودکان و نوجوانان (که اغلب به آنها به عنوان محتوای دارای موارد سوءاستفاده جنسی از کودکان یا CSAM گفته می‌شود)

 

مخاطرات در حوزه رفتار: تبادلات آسیب‌رسان، مانند آزار و اذیت و قلدری، دنبال‌ گری و تعقیب آزاردهنده، به اشتراک گذاری محتوای جنسی تولید شده توسط کودک (ارسال محتوای جنسی)، انتقام جویی جنسی، سوء استفاده از اطلاعات کودکان، سوء استفاده مالی و سایر اشکال رفتار نامناسب.

آیا از فن آوری‌های موجود و جدید برای آموزش کودکان و جوانان درباره آگاهی از مخاطرات دیجیتال و رفتارهای مناسب و ایمن در محیط های دیجیتال استفاده می‌کنید؟

  • ابزارهای آموزشی مبتنی بر بازی و راهنمایی کودکان برای کسب اطلاعات در مورد مفاهیم حریم خصوصی، احترام و اشتراک‌گذاری مطالب به صورت آنلاین
  • بسترهای نرم‌افزاری برای حمایت و آموزش والدین/سرپرستان کودک به منظور حفظ امنیت آنلاین کودکان
  • استفاده از ربات پاسخگو برای حمایت از قربانیان آزار و اذیت و تعرض و تسهیل گزارش دادن سوء‌استفاده از کودکان
  • استفاده از هوش مصنوعی یا یادگیری ماشین برای نظارت و مدل‌سازی مخاطرات احتمالی برای کودکان (با توجه به جمع آوری اخلاقی داده‌ها و اطلاعات، قوانین حریم خصوصی و نیازهای متناسب با سن کودک برای رشد و تکامل)

 

مخاطرات در حوزه قرارداد: قرار گرفتن در معرض روابط نامناسب قراردادی، رضایت آنلاین کودکان، روش‌های بازاریابی هوشمند با اهداف خاص، و همچنین نقض حقوق و سوء‌استفاده از داده های شخصی مانند دستکاری، کلاهبرداری و سرقت.

آیا ابزارها و بسترهایی برای استفاده از فن‌آوری های جدید برای محافظت از داده ها و اطلاعات مربوط به کودکان در فضای آنلاین ایجاد کرده اید؟ و یا بسترهای تجاری نامناسب برای کودکان را شناسایی و مسدود می کنید؟

  • راه کارهای واقعیت بسط یافته که مهارت های سواد داده ای را در مقیاسی گسترده به کودکان می‌آموزد و از برنامه‌های آموزش کارمندان در استفاده از داده‌های کودکان پشتیبانی می‌کند.
  • ابزاری که از داده‌های کودکان محافظت می‌کند؛ بدین صورت که به کودکان یا سایر نهادهای معتمد اجازه می‌دهند با مالکیت داده‌های خود به طور پیش‌فرض دسترسی‌شان را کنترل نمایند.
  • سازوکارهایی برای بررسی و ارائه مشروعیت اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در اینترنت.
  • ایجاد مجموعه‌های معتبر اطلاعات و محتوا که توسط منابع تأیید شده و بر اساس ضوابط شفاف جمع‌آوری و تنظیم شده است.

چالش موجود

بیش از 4 میلیارد نفر (71٪ از آنها 15-24 ساله) و یک ازهر سه کودک به اینترنت متصل هستند؛ زندگی کودکان درحال شکل‌گیری در مقابل نمایشگر است. اقدامات مرتبط با همه‌گیری کرونا مانند تعطیلی‌های سراسری در کشورها موجب تعطیلی گسترده مدارس و اقداماتی در راستای فاصله‌گذاری فیزیکی شده است، و حضوربسترها و تجمع‌های آنلاین را برای حفظ احساس عادی انگاری شرایط ضروری ساخته است.

کودکان و خانواده‌های آنها برای آموزش و یادگیری، معاشرت با دیگران و بازی بیش از هر زمان دیگری به راه کارهای دیجیتال روی آورده‌اند. تلاش‌ها برای اتصال و دسترسی به راه کارهای دیجیتالی برای همه جوانان از طریق ابتکاراتی مانند گیگا در حال انجام است.

در حالی که راه‌کارهای دیجیتال فرصت‌های بزرگی را فراهم می‌کنند، اما همین ابزارها ممکن است باعث افزایش قرار گرفتن کودکان در معرض مخاطرات و آسیب های آنلاین شوند. آنلاین بودن می تواند تهدیدات و آسیب های رایجی را که بسیاری از کودکان در حال حاضر به صورت آفلاین (در دنیای حقیقی) با آن روبرو هستند، را افزایش داده و همچنین می‌تواند آسیب پذیری‌های بیشتری را همراه با خطرات آنلاین موجود، در 24 ساعت هفت روز هفته و 365 روز سال به بار آورد.

داده‌ها گویای آن است که واقعیت/وضعیت جدید ایجاد شده توسط همه گیری کووید-19 مخاطراتی را برای کودکان به همراه دارد که ناشی از سوء استفاده و بهره برداری جنسی در فضای آنلاین، آزار و اذیت اینترنتی، قرار گرفتن در معرض محتوای بالقوه آسیب رسان و جمع آوری، استفاده و به اشتراک گذاری نامناسب داده‌ها است.

مقامات اجرای قانون و خطوط یاری تلفنی برای گزارش‌گیری، افزایش چشمگیری در میزان به اشتراک گذاشتن آنلاین موارد سوء استفاده جنسی از کودک (CSAM) مشاهده کرده‌اند که درصد فزاینده‌ای از آن شامل محتوای خود تولید شده است.

در حالی که خطرات آنلاین برای کودکان افزایش یافته است، محافظت و حمایت از کودکان در فضای اینترنت، خانواده‌های آنها و نظام آموزشی برای جلوگیری و پاسخگویی به این خطرات و آسیب ها کافی نیست. راه‌کارهای مبتنی بر فن‌آوری یکی از عناصر مهم و اساسی برای پاسخگویی موثر به تهدیدهای محیط آنلاین برای کودکان است.