با بالا رفتن آمار موارد ابتلا به کرونا و علیرغم چالشهای موجود، یونیسف همچنان به ارسال کالاهای حیاتی به کشورهای درگیر کرونا ادامه میدهد
با گسترش همهگیری بیماری کرونا ، یونیسف نیز در حال تهیه و ارسال ملزومات حیاتی، از جمله تجهیزات محفاظت شخصی است که کشورهای درگیر به شدت به آنها نیاز دارند.

یونیسف با حدود 1000 تولیدکننده و پیشرودرحوزه صنعت در جهان درارتباط است تا برای محدودیتهای فعلی بازار، راهکاری پیدا کند. علیرغم شرایط غیرعادی بازار، ازجمله هجوم ناگهانی برای خرید بیشتر و محدودیتهای پیش رو برای صادرات، یونیسف توانسته در بازه زمانی آوریل تا ژوئن (فروردین تا اواسط تیرماه) موجودی اقلام مهم زیر را تضمین نماید: 9/26 میلیون ماسک جراحی، 8/4 میلیون دستگاه کمک تنفسی، 6 میلیون لباس یکسره مخصوص، 1/7 میلیون لباس جراحی، 5/1 میلیون عینک مخصوص و 29،000 حرارتسنج مادون قرمز.
اتلوا کادیلی مدیر بخش تدارکات یونیسف در کپنهاگ در این خصوص می گوید: "درحالیکه سرعت و میزان همهگیری این بیماری چالشهای بیشماری ایجاد کرده، ما همچنان تمام تلاش خود را بهکار گرفتهایم تا کالاهای تأمین شده توسط یونیسف هرچه سریعتر به دست کسانی که به آنها نیاز دارند، برسند. حفاظت از کادر بهداشت و درمان اولویت اصلی است. آنها قهرمانان خط مقدم هستند که در این بحران بیسابقه جهانی، همچنان خستگیناپذیر مشغول درمان و حمایت از کودکان و خانوادههای درگیر بیماری هستند."
یونیسف از ابتدای این همهگیری، بیش از 27/4 میلیون دستکش جراحی، 573،300 ماسک جراحی، 98،931 ماسک فیلتردار N95، 156،557 لباس مخصوص و 12،750 عینک محافظ برای حمایت از کشورهایی که در حال مهار همهگیری بیماری بودهاند ارسال کرده است.
کالاهایی که اخیراً توسط یونیسف ارسال شده اند، عبارتند از:
- ارسال تجهیزات بیمارستانی و اقلام محفاظت شخصی به ارزش حدود 2 میلیون دلار به استان هوبئی چین و در راستای کمک به دولت برای مهار بیماری؛ کالاهای ارسالی عبارتند از: 150 دستگاه شوک برقی، 200 نمایشگر الکتروکاردیوگرام، 35 دستگاه اولتراسوند قابل حمل، 100 دستگاه پمپ اینفیوژن، 40،000 ماسک فیلتردار N95، 20،000 گان مخصوص و 13،000 عینک محافظ پزشکی.
- ارسال سه محموله به وزن حدود 8 تن تجهیزات محفاظت شخصی به تهران از 11 اسفند تا کنون؛ کالاهای ارسالی در بیمارستانها و مراکز بهداشتی شش استان که بیشتر درگیر بیماری بودهاند توزیع شدهاست و همچنان قرار است 5/18 تن دیگر (تجهیزات محفاظت شخصی ) طی روزهای آتی به ایران ارسال شود.
- ارسال موفقیت آمیز 14 تن تجهیزات محفاظت شخصی به پاکستان طی هفته گذشته برای حمایت از کارکنان بهداشت،شامل 114،300 ماسک جراحی، 12،681 گان مخصوص و 449،868 دستکش پزشکی.
طبق برنامهریزی، قرار است با حمایت یونیسف، تجهیزات محفاظت شخصی به کشورهای کره شمالی، اریتره، اندونزی، فلسطین و ونزوئلا و دستگاههای اکسیژنساز به سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، اریتره، اوکراین و افغانستان ارسال گردد.
علیرغم این که اروپا یکی از مناطقی است که به شدت تحت تاثیر بیماری کرونا قرار گرفته، بخش تدارکات یونیسف در کپنهاگ، که بزرگترین انبار کالاهای بشردوستانه در دنیاست، همچنان بی وقفه به کار خود ادامه داده و کاملاً عملیاتی است؛ انبار هفت روز هفته و به صورت شیفتی (نوبتی) کار میکند و بسته هایی را با اقلام مورد نیاز حوزه سلامت، آب، بهداشت، رشد و تکامل و آموزش دوره خردسالی تهیه میکند. تمام کارمندان این بخش سخت کار میکنند تا دسترسی بیشتری به اقلام مبارزه با بیماری کرونا فراهم گردد، و در عین حال همچنان مشغول حمایت از سایر برنامههای عملیاتی و پاسخ به وضعیت اضطراری در کشورهایی چون یمن، سوریه و جمهوری دموکراتیک کنگو نیز هستند.
سرعت و میزان شیوع این بیماری در سراسر دنیا بر تمام بازارها فشار زیادی وارد کرده و به همان نسبت چالشهای بیسابقهای برای عملیات تدارکات یونیسف ایجاد شده است.
محدودیتهای فزاینده بر حمل و نقل بینالمللی تاثیر غیرمترقبهای بر عملیات حمل بار در سطح جهانی داشته و باعث به هم ریختن زنجیره تأمین و به وجود آمدن تنگناهای زیاد، تأخیرها و هزینههای بالاتر حمل اقلام نجاتبخش برای برنامههای بشردوستانه و توسعه شده است.
یونیسف برای حل این چالشها در حال بررسی ظرفیت و پوشش حمل و نقل هوایی بار در سطح جهانی است و با دفاتر خود در سراسر دنیا، شرکتها و سازمانهای بینالمللی حمل و نقل در ارتباط است تا عملیات ارسال کالاها را اولویتبندی کرده و بهصورت چارتر (کرایه هواپیماهای باربری) به ارسال اقلام اضطراری و حیاتی ادامه دهد.
یونیسف همچنین اقدامات پیشگیرانهای در تمرکززدائی برای (تأمین) برخی اقلام حیاتی انبار خود انجام داده و تأمین کالاهایی مثل کیتهای اضطراری و سایر اقلام ضروری امداد را از کپنهاگ به مراکز دیگری در دبی، پاناما و آکرا (پایتخت کشور غنا) تغییر داده و تمهیدات مشابهی برای منطقه شرق و جنوب آفریقا به کار بسته است.
چهارشنبه 7 فروردین، یونیسف در پاسخ به مهار همهگیری کرونا درخواست حمایت 651،6 میلیون دلاری صادر کرد.
تماس با ما
درباره یونیسف
یونیسف تنها نهاد سازمان ملل متحد برای بهبود زندگی و رفاه کودکان در سراسر جهان است. با همراهی و همکاری با طیف وسیعی از شرکای کاری، یونیسف در ۱۹۰ کشور و نقطه از جهان برای کودکان فعالیت دارد تا به تعهداتش برای همه کودکان، به ویژه آسیب پذیرترین آنها، جامه عمل بپوشاند.
برای اطلاعات بیشتر درباره فعالیت های یونیسف از وب سایت www.unicef.org دیدن فرمایید.