Το Υπουργείο Εξωτερικών υποδέχεται τον νέο Διπλωματικό Εκπρόσωπο της UNICEF για την Ελλάδα, Δρ. Ghassan Khalil

Ο Δρ Ghassan Khalil παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

12 Ιούνιος 2023
Ο νέος Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Ghassan Khalil,παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Διευθύντρια Εθιμοτυπίας του  Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ κα. Αγλαΐα Μπαλτά  κα. Αγλαία Μπαλτά.
UNICEF/Greece/Stanelos

ΑΘΗΝΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 - Το Γραφείο του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άφιξη του νέου Διπλωματικού Εκπροσώπου του Οργανισμού στην χώρα, Δρ Ghassan Khalil, ο οποίος παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Επικεφαλής του Τμήματος Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αγλαΐα Μπαλτά, την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να υποβάλω τα διπλωματικά διαπιστευτήριά μου στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ως Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στη χώρα. Είμαι βέβαιος ότι τα γερά θεμέλια που έχουν ήδη τεθεί για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών στη χώρα μέσω των κοινών προσπαθειών του Ελληνικού Κράτους και της UNICEF, θα λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την ευρύτερη και ουσιαστικότερη επίτευξη αποτελεσμάτων για παιδιά και νέους σε όλη τη χώρα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλους τους τομείς της κοινωνίας για την περαιτέρω προώθηση της ατζέντας για τα δικαιώματα του παιδιού στην Ελλάδα» δήλωσε ο Δρ. Khalil.

Ο Δρ Ghassan Khalil έχει υπηρετήσει σε σειρά ανώτατων θέσεων του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) παγκοσμίως, αφιερώνοντας τις προσπάθειές του για περισσότερα από 25 χρόνια στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, των δικαιωμάτων των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω ισχυρών νομικών μεταρρυθμίσεων, προοδευτικών κοινωνικών πολιτικών, εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, πολιτισμικής πολυμορφίας και διαπολιτισμικού διαλόγου.

Ο νέος Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Ghassan Khalil συνομιλεί με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικού.
UNICEF/Greece/Stanelos

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στην Ελλάδα, ο Δρ. Khalil υπηρέτησε ως Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στη Γεωργία και πριν από αυτό ως Ανώτερος Σύμβουλος του Περιφερειακού Γραφείου της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της UNICEF στη Λιβύη.

Στον Λίβανο, τη χώρα καταγωγής του, ο Δρ. Khalil υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και του Γενικού Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου για τα Παιδιά και εξελέγη Πρόεδρος της Ανώτατης Επιτροπής για Παιδικές Υποθέσεις στον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών το 1997. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής Νομικής και καθηγητής στρατηγικής διαχείρισης και ηγεσίας σε πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά την υφήλιο. Παράλληλα, έχει γίνει αποδέκτης πολλών διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων επίτιμων διδακτορικών τίτλων από κρατικά πανεπιστήμια, πέραν του διδακτορικού του πτυχίου στο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι.

Ο Δρ. Khalil μετακόμισε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του με την οποία έχει τρία παιδιά.

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως.

Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ. 

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, Instagram, Twitter και YouTube.