Η UNICEF υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία σταθερού και μακροχρόνιου πλαισίου συνεργασίας των δυο πλευρών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των ευλατων παιδιών στη χώρα.

08 Δεκέμβριος 2022
 Luciano Calestini και πάτερ Αντώνιος Καλλιγέρης.
UNICEF/Greece

ΑΘΗΝΑ, 8 Δεκεμβρίου 2022 - Υπεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γραφείου της UNΙCEF στην Ελλάδα μέσω του οποίου οι δυο πλευρές δεσμεύονται να αναπτύξουν ένα κοινό σχέδιο δράσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο πατ. Αντώνιος Καλλιγέρης Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Φιλοθέης συνυπέγραψε  με τον κ. Luciano Calestini, εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα το μνημόνιο συνεργασίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κυρίαρχος σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία σταθερού και μακροχρόνιου πλαισίου συνεργασίας  των δυο πλευρών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών με αναπηρίες, των παιδιών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, των παιδιών από μειονοτικές ομάδες ή μεταναστευτικό υπόβαθρο τα  οποία κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό ή να χωριστούν από τις οικογένειές τους.

Οι κατευθυντήριες αρχές της συνεργασίας αυτής είναι εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών όπως κατοχυρώνονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στην Ατζέντα 2030.

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, ανά τον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πρακτική δράση, εστιάζοντας τις προσπάθειες μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της UNICEF στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.