Η UNICEF και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ιδρύουν Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη

Τα δύο μέρη υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο εδραιώνει την κοινή τους δέσμευση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στην Ελλάδα.

15 Νοέμβριος 2023
Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Κωβαίος και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Γασάν Χαλίλ.
UNICEF/Greece/Avramidis
A-Δ: Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Κωβαίος και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Γασάν Χαλίλ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 - Το πρωτοποριακό «Κέντρο Δικαιωμάτων του Παιδιού» εγκαινιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Δημήτρη Κωβαίου, και του Διπλωματικού Εκπροσώπου της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Γασάν Χαλίλ.

Το Κέντρο θα αποτελέσει έναν κόμβο γνώσης, εκπαίδευσης, έρευνας, καταγραφής, τεκμηρίωσης και προώθησης των δικαιωμάτων των παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Δρ. Γασάν Χαλίλ δήλωσε σχετικά με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μαζί με τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Κωβαίο, προσβλέπουμε σε απτά αποτελέσματα για την προώθηση, την τεκμηριωμένη γνώση και τη διδασκαλία των Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Πανεπιστήμιο».

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, δήλωσε: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό του, θα παράσχει την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη σε πεδία όπως της κοινωνικής πολιτικής για τα παιδιά, της παιδικής προστασίας και της ποιοτικής-συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και θα συνεργαστεί με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα ώστε να αναπτυχθεί στο ΑΠΘ ένα Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν οι δύο φορείς, στοχεύει επίσης στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα, μέσω ημερίδων, συνεδρίων, δημόσιων εκδηλώσεων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης, καθώς και στην ενσωμάτωση των δικαιωμάτων του παιδιού στο ακαδημαϊκό, διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο Δρ. Γασάν Χαλίλ, Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF, έδωσε δημόσια διάλεξη για τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η ακαδημαϊκή κοινότητα στην προώθηση και ενίσχυση των δικαιωμάτων του παιδιού, παρουσία πανεπιστημιακών καθηγητών και φοιτητών. 

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297
Δανάη Λειβαδά
Communication Associate (Press)
UNICEF

Σχετικά με την UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως.

Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ. 

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, Instagram, Twitter και YouTube.