Η Lidl Ελλάς προσφέρει 100.000€ στη UNICEF και συμβάλλει στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών

Στηρίζοντας το πρόγραμμα της UNICEF «Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών», η Lidl Ελλάς συμμετέχει ενεργά στη διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των παιδιών.

05 Μάιος 2023
Εκπρόσωποι της UNICEF και της Lidl Ελλάς μαζί με τον Αντώνη Τσαπατάκη.
UNICEF/Greece/Stanelos

ΑΘΗΝΑ 5 MAIOY 2023 - Η έναρξη της πολυδιάστατης συνεργασίας μεταξύ της Lidl Ελλάς και της UNICEF με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών στη χώρα επισφραγίστηκε με την παράδοση επιταγής ύψους 100.000€, την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα (Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί).

Το ποσό διατέθηκε για τη στήριξη του προγράμματος «Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών», το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών στον τομέα της παιδικής προστασίας και συγκεντρώθηκε διαμέσου της πασχαλινής προωθητικής ενέργειας της εταιρείας με κάθε σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus από τις 3 έως και τις 15 Απριλίου, όπου η Lidl Ελλάς είχε δεσμευτεί να προσφέρει 0,10€ στη UNICEF. Κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν 881.148 σκαναρίσματα από τα οποία συγκεντρώθηκε συνολικά το ποσό των 88.114,80€, ωστόσο η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά του ποσού των 100.000€.

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Lidl Ελλάς στην ευρύτερη οικογένεια της UNICEF. Η συνεισφορά της Lidl Ελλάς στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών μέσω της ευαισθητοποίησης επαγγελματιών στα ΜΜΕ, αλλά και παιδιών και νέων για τη βία στο διαδίκτυο, καθώς και μέσω μιας μελέτης για τα δεδομένα που υπάρχουν για τη βία κατά των παιδιών στη χώρα. Αυτή η σύμπραξη σηματοδοτεί επίσης την έναρξη της ουσιαστικής συνεργασίας της UNICEF με την επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία μιας εθνικής συμμαχίας για τα παιδιά σε όλη τη χώρα. Ευχαριστούμε όλους τους πελάτες της Lidl Ελλάς που συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία», δήλωσε ο Luciano Calestini, Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα.

«Η ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών μας καλεί να δράσουμε άμεσα, ώστε να δώσουμε ένα τέλος στον κύκλο της βίας. Στη Lidl Ελλάς αναγνωρίζουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης που βοηθά τα παιδιά να μεγαλώνουν με ασφάλεια. Με την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας μας με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουμε ενεργά στην ενίσχυση των συστημάτων προστασίας των παιδιών μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις, καλύπτοντας παράλληλα το κενό που εντοπίζεται στο πεδίο συλλογής και χαρτογράφησης δεδομένων σχετικά με τη βία κατά των παιδιών», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

O Αντώνης Τσαπατάκης κρατάει την επιταγή που παρέδωσε η Lidl Ελλάς στη UNICEF.
Αντώνης Τσαπατάκης - Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα και Πρεσβευτής της Lidl Ελλάς.

Η τελετή παράδοσης της επιταγής πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Αντώνη Τσαπατάκη, Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα και Πρεσβευτή της Lidl Ελλάς, ο οποίος στήριξε τις ενέργειες ευαισθητοποίησης, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας.

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297

Σχετικά με την UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως.

Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ. 

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, InstagramTwitter και YouTube.