Για 2η συνεχή χρονιά η Lidl Ελλάς ενισχύει το έργο της UNICEF για την προστασία των παιδιών

Μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις συμβάλλει ενεργά στη διασφάλιση ενός ευρύτερου πλαισίου σφαιρικής υποστήριξης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών.

19 Απρίλιος 2024
Για 2η συνεχή χρονιά η Lidl Ελλάς ενισχύει το έργο της UNICEF για την προστασία των παιδιών
Lidl Hellas

ΑΘΗΝΑ 19 Απριλίου 2024 - Και τη φετινή περίοδο του Πάσχα, και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 19 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, με κάθε σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus, η Lidl Ελλάς προσφέρει 0,10€ στη UNICEF για τη στήριξη του προγράμματος «Μαζί ενάντια στη βία κατά των παιδιών».

Η πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ Lidl Ελλάς και UNICEF συνεχίζεται για 2η χρονιά με στόχο την καθολική ενίσχυση του συστήματος παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της σύμπραξης των δύο φορέων έχει εκπονηθεί καταγραφή και ανάλυση των διαθέσιμων διοικητικών δεδομένων βίας κατά των παιδιών στην Ελλάδα, εμπεριστατωμένη επιμόρφωση επαγγελματιών ΜΜΕ στην εφαρμογή καλών πρακτικών και τον ρόλο τους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις προώθησης της διαδραστικής ψηφιακής εφαρμογής για νέους, PlaySafe, που στοχεύει στην πρόληψη της βίας στο διαδίκτυο. 

Επόμενο βήμα των δύο φορέων είναι η δημιουργία ενός ολιστικού μοντέλου υπηρεσιών παιδικής προστασίας που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά πιλοτικά στον Δήμο Αθηναίων με την καθοδήγηση και τη διεθνή εμπειρία της UNICEF. 

H συνέργεια Lidl Ελλάς και UNICEF αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών που έχει συμφωνήσει η UNICEF με την ελληνική κυβέρνηση.   

Η Lidl Ελλάς με το βλέμμα στραμμένο στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και τις ανάγκες τους στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των παιδιών με συνέπεια και υπευθυνότητα στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. 

Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή Lidl Plus δωρεάν από το App Store, το Google Play ή το Huawei AppGallery, και να κάνει γρήγορα και εύκολα εγγραφή.

Σκανάρετε και εσείς την ψηφιακή κάρτα Lidl Plus για καλό σκοπό και γίνετε μέρος αυτής της προσπάθειας! 

Επαφές Μέσων Ενημέρωσης

Όλγα Σιώκου Σιόβα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
UNICEF
Τηλ: +30 211 2340 297
Δανάη Λειβαδά
Communication Associate (Press)
UNICEF

Σχετικά με την UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά της προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως.

Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας εδώ. 

Ακολουθήστε τη UNICEF στο Facebook, Instagram, Twitter και YouTube.