UNICEF-ovi ambasadori dobre volje u Hrvatskoj

Ambasadori su glas najranjivijih skupina djece

djevojčica u vrtiću
UNICEF/Kapetanovic

UNICEF-ovi ambasadori dobre volje podržavaju naš rad na ostvarivanju prava svakog djeteta, nadahnjuju građane i donositelje odluka da podrže programe koji pomažu djevojčicama i dječacima i pažnju javnosti usmjeravaju na prava djece. Naši ambasadori koriste svoj utjecaj kako bi poboljšali živote djece u Hrvatskoj i svijetu na ćemu smo im beskrajno zahvalni.

Mirna Medaković Stepinac

Mirna Medaković Stepinac proglašena je UNICEF-ovom ambasadoricom dobre volje za rani razvoj djeteta 1. prosinca 2018. godine, na otvorenju UNICEF-ova Muzeja realnosti u zagrebačkom Tunelu Grič. Od 2013. godine Mirna Medaković Stepinac aktivna je i javna podržavateljica UNICEF-ova rada na promicanju participacije djece, razvoja čitateljskih vještina i obrazovanja od rane dobi, a kao majka dviju kćeri podupire promociju dojenja i prava svakog djeteta na topao obiteljski dom.

"Trudit ću se govoriti o teškoćama i izazovima s kojima se suočavaju, jer čvrsto vjerujem da svako dijete zaslužuje pravednu šansu. Nadam se da ću biti i glas roditelja, jer odgoj i briga o djeci nije nimalo lagan posao, ali je najvažniji, te roditelji imaju pravo na podršku cijelog društva”, kazala je Mirna Medaković Stepinac povodom imenovanja.

Mirna medakovic Stepinac pozira sa djecom
UNICEF

„Biti UNICEF-ova ambasadorica dobre volje za mene predstavlja iznimnu čast i veliku odgovornost. Odgovornost prema djevojčicama i dječacima čiji se glas često ne čuje dovoljno glasno."

Bojana Gregorić Vejzović

Bojana Gregorić Vejzović, nagrađivana hrvatska glumačka diva, imenovana je UNICEF-ovom ambasadoricom dobre volje 26. kolovoza 2004. godine. Kao UNICEF-ova ambasadorica za Hrvatsku, Bojana Gregorić Vejzović sudjeluje u promoviranju dječjih prava, posebice prava djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te u prikupljanju donacija za UNICEF-ove projekte odašiljući poruke hrvatskoj javnosti, posebice mladima, o idejama i vrijednostima koje vode UNICEF u radu s djecom.

"Iskrena mi je želja zajedno s drugim UNICEF-ovim ambasadorima sudjelovati u promicanju UNICEF-ovih akcija za poboljšanje položaja djece”, izjavila je Bojana Gregorić Vejzović povodom svog imenovanja.

Bojana Gregoric Vejzovic
UNICEF

„Neizmjerno mi je zadovoljstvo što mi je ukazana čast da budem jedna od UNICEF-ovih ambasadorica. Ljudima nas čine humana djela, a ako su namijenjena djeci, njihova je važnost još i veća."

Maja Vučić

Maja Vučić imenovana je UNICEF-ovom posebnom izaslanicom za roditelje i bebe 7. studenoga 2006. godine, nakon višegodišnjeg angažmana za dobrobit djece i podrške UNICEF-u kroz različite aktivnosti. Od 2006. godine Maja Vučić promicala je i zagovarala rani razvoj djece te podršku roditeljstvu za djecu u Hrvatskoj i svijetu.

U službi djece u Hrvatskoj i svijetu, uz zagovaranje, Maja Vučić aktivno je promovirala rano čitanje djeci, solidarnost prema djeci Etiopije, Ruande i Burkine Faso te djeci izbjeglicama i migrantima koji prolaze kroz Hrvatsku.

 

"Biti roditelj najljepši je i najodgovorniji posao na svijetu. No roditelji obavljaju odgovornu zadaću za cijelo društvo − oni u rukama drže ključ sretnijih novih generacija i stoga imaju pravo na našu pomoć.”

Maja Vucic
UNICEF

„Sretna sam što zajedno s UNICEF-om radim na tome da roditelji dobiju potrebne savjete i pomoć pri odgoju djece kako se ne bi osjećali usamljenima u svojoj odgovornoj zadaći."

Zlatan Stipišić Gibonni

Zlatan Stipišić Gibonni imenovan je prvim hrvatskim ambasadorom dobre volje za UNICEF 9. srpnja 2003. godine. U svojstvu UNICEF-ova ambasadora dobre volje za Hrvatsku Gibonni sudjeluje u promociji dječjih prava, posebice zaštite djece od nasilja i diskriminacije te u projektima prikupljanja donacija za UNICEF-ove projekte i kampanje poput „Stop nasilju među djecom“ i drugima.

Gibonni
UNICEF

„Ovo je najveća počast koju sam dobio kao umjetnik i čovjek. Želio bih kao UNICEF-ov ambasador doprinijeti stvaranju duha u kojem će ljudi brinuti o potrebama drugih i u isto vrijeme biti tolerantni prema različitima od sebe.”

 Slaven Bilić

Slaven Bilić imenovan je UNICEF-ovim ambasadorom dobre volje u veljači 2008. godine. Sudjelovao je u brojnim akcijama koje promiču prava djece, posebice prava djece u svijetu novih medija, te zaštitu djece od nasilja. U svojstvu UNICEF-ova ambasadora dobre volje promicao je i inicijativu Gradovi i općine prijatelji djece.

Slaven Bilic
UNICEF