Unikatne medalje za sudionike Mliječne staze 2021.

Medalje koje su spojile Zagreb i Vukovar bit će trajna uspomena sudionicima utrke koja se trči srcem

Marina Knežević Barišić
08 Lipanj 2021

Unikatne medalje za sudionike UNICEF-ove pete humanitarne utrke Mliječna staza spojit će Zagreb i Vukovar u lijepu priču u kojoj će djeca s teškoćama, njihove obitelji i terapeuti koji s njima rade napraviti medalje koje će kao trajnu uspomenu dobiti sudionici utrke.

Medalje se izrađuju u Zagrebu u Malom domu, a ručno ispletene vezice u vukovarskoj udruzi za pomoć roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Tko se boji sutra još?“.

U Dnevnom centru za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom upoznali smo Ellu (19), Vitu (17), Matiju (15) i Marka (16), dio djece i mladih koji u sklopu grupnih kreativnih aktivnosti rade na medaljama za sudionike UNICEF-ove pete humanitarne utrke Mliječna staza.

Ella ukrašava medalje zvjezdicama
Ilej/UNICEF

Ella je zadužena za zvjezdice na medaljama.

Viti je žuta trenutačno omiljena boja pa je odlučio prvo njome ukrasiti medalje.

Vito radi na ukrašavanju medalja
Ilej/UNICEF
Mark boji medalje plavom bojom
Ilej/UNICEF

Iako ne vidi, Mark vrlo precizno medalje boji plavom bojom.

Na grupnim aktivnostima atmosfera je vesela!

Djeca u Malom domu
Ilej/UNICEF

Ella je zadužena za zvjezdice na medaljama, a s nama je podijelila da se voli uređivati i izrađivati nakit od perlica. Pohvalila se da je sama napravila ogrlicu za sestrinu krizmu na što je posebno ponosna jer joj je slaganje perlica zbog motoričkih teškoća iznimno zahtjevna aktivnost. Vito je kao prvu boju s kojom je taj dan ukrašavao medalje odabrao žutu jer mu je trenutačno upravo žuta omiljena boja. Matija jako voli svog novog fizioterapeuta Kristijana, a on je medalje ukrašavao plavom i žutom bojom. Mark koji najviše uživa u glazbi u posljednje je vrijeme otkrio da voli gitaru. Jako je samostalan u vožnji kolica u prostorima koje dobro poznaje iako ne vidi, a medalje je kad smo ga upoznali upravo ukrašavao plavom bojom uz pomoć kinezioterapeuta Dražena.

Medalje za utrku Mliječna staza 2021.
Ilej/UNICEF
Ručno pletene vezice izrađuju članovi vukovarske udruge za pomoć roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Tko se boji sutra još?“.
Medalje za utrku Mliječna staza 2021.
Ilej/UNICEF

Završene medalje upotpunit će ručno pletene vezice koje izrađuju u vukovarskoj udruzi za pomoć roditeljima djece s teškoćama u razvoju „Tko se boji sutra još?“.

„Na izradi vezica za medalje radit će roditelji, a u skladu sa svojim mogućnostima, pomagat će im djeca. Vezice su napravljene od recikliranih niti tradicionalnom tehnikom što im daje i dodatnu vrijednost. Suradnja s UNICEF-om čini nas jako ponosnima i veseli nas dati svoj doprinos Mliječnoj stazi“, podijelila je s nama Maja Prakaturović, predsjednica udruge.

Podržite i Vi djecu s teškoćama i sudjelujte na Mliječnoj stazi! Prijavite se na mlijecnastaza.hr