Projekt UNICEF-a u Egiptu koji podržava Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Usmjeren je na jačanje sustava primarne zdravstvene zaštite u Egiptu

UNICEF Hrvatska
children in Egypt
Noorani/UNICEF
12 Kolovoz 2022

Predstojnik ureda UNICEF-a u Egiptu, g. Jeremy Hopkins susreo se s veleposlanikom Hrvatske Nj.E. Tomislavom Bošnjakom koji ima prebivalište u Kairu, ali je također akreditiran u još devet zemalja regije MENA. Cilj sastanka bio je razgovor o izvrsnoj suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i UNICEF-a u pružanju potpore razvojnom projektu za sirijsku djecu i obitelji izbjeglice u Egiptu.

Projekt UNICEF-a u Egiptu koji podržava Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH bit će usmjeren na jačanje sustava primarne zdravstvene zaštite u Egiptu, osiguravajući da primarna zaštita bude inkluzivna za sve skupine stanovništva, s posebnim naglaskom na sirijsku izbjegličku populaciju.

 

Procjenjuje se da će otprilike 30 tisuća trudnica i dojilja (uključujući najmanje 3 tisuće sirijskih žena) i 30 tisuća djece (uključujući najmanje 3 tisuće sirijske djece) u dobi od 0 do 23 mjeseca imati izravne koristi od ove intervencije tijekom sljedećih 12 mjeseci.

Suradnja, ostvarena u okviru uspješnog partnerstva s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, posljednja je u nizu UNICEF-ovih projekata koje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova podržava izvan granica Hrvatske.