UNICEF šalje dodatne zalihe pomoći za obitelji Ukrajine

Mediniske potrepštine, lijekovi, higijenske potrepštine, deke i zimska odjeća za djecu u Ukrajini i izbjeglu djecu u susjednim zemljama

18 Ožujak 2022
Dječak iz ukrajine u Rumunjskoj.
Nicodim/UNICEF

New York – Do 17. ožujka UNICEF je dostavio 85 kamiona s 858 tona potrepština za krizne situacije kako bismo podržali djecu i njihove obitelji u Ukrajini i okolnim zemljama. 78 kamiona sa 780 tona pomoći poslano je u Ukrajinu dok je 7 kamiona pomoći poslano u susjedne zemlje. 34 kamiona već je stiglo u Ukrajinu, a ostatak isporuke doći će u Ukrajinu u narednim danima.

Tri kamiona poslana su u Poljsku gdje će potrepštine biti iskorištene za organizaciju Blue dot prostora, sigurnih mjesta za majke i djecu koji su pobjegli iz Ukrajine kako bi potražili sigurnost. Tri kamiona su na putu za Rumunjsku i jedan kamion za Moldaviju.

U kamionima su medicinske potrepštine, lijekovi, higijenske potrepštine, materijali za igru i obrazovanje u kriznim situacijama za djecu i mlade te deke i topla zimska odjeća i obuća za djecu.

Kontakti za medije

Marijana Grubešić
Tel: 095 632 8346

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.