Unaprjeđeni uvjeti u pulskom rodilištu

Arena Hospitality Group i BINA Istra u suradnji s UNICEF-om osigurali telemetrijski CTG uređaj i fototerapijsku deku za rodilište u Općoj bolnici Pula

02 Prosinac 2019
Predstavnici projekta u Općoj bolnici Pula
DBartolić/UNICEF

Pula, 29. studenoga 2019. – U petak, 29. studenog, je Odjelu rodilišta Opće bolnice Pula uručen suvremeni telemetrijski CTG uređaj koji mjeri otkucaje srca djeteta i trudove na daljinu te fototerapijska deka za liječenje novorođenačke žutice. Sredstva za nabavu ovih vrijednih uređaja prikupljena su u sklopu Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane kojeg već drugu godinu zaredom organizira Medulinska Rivijera uz podršku Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, a ove godine i u suorganizaciji s RTL Music. Arena Hospitality Grupa i BINA Istra, kao humanitarni partneri festivala, u suradnji s organizatorima donirale su 150.000 kuna za UNICEF-ove programe podrške za najmlađu djecu u Hrvatskoj. UNICEF je sredstva uložio u nabavku specijalizirane opreme za novorođenčad i majke rodilje kako bi unaprijedio uvjete u pulskom rodilištu.  

Nama je vrhunac festivalskog ozračja koji sinergijski spaja kulturu, umjetnost i našu lokalnu zajednicu upravo uručenje prijeko potrebnog telemetrijskog CTG uređaja koji će mladim majkama i njihovim bebama osigurati kvalitetnu zdravstvenu njegu. Lica sretnih majki i zdrava djeca svima nama je misao vodilja koju ćemo nastaviti njegovati i u budućnosti.“ – izjavila je Diana Kiršić Rosanda, članica Uprave Medulinske Rivijere i direktorica Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane prilikom primopredaje uređaja.

Ponosno mogu istaknuti da naše partnerstvo s vrijedim timom Pulske bolnice traje već godinama“, dodao je Christian Santaleza, u ime Bina-Istre, poznate po svojim snažnim doprinosima kad su u pitanju humanitarni projekti. „I ove smo godine imali priliku, zajedno s organizatorima Rocks&Stars @ Cave Romane festivala uključiti se u ovu vrijednu donaciju i osigurati majkama i bebama mirniji i sigurniji boravak u  osjetljivim trenucima poroda. Ujedno ovo je bila još jedna prilika za BINA ISTRU da nastavi sa svojom tradicijom društveno odgovornog poslovanja.“ – zaključio je Santaleza.

 „Telemetrijski CTG uređaj majci rodilji značajno olakšava porod jer joj omogućuje zauzimanje odgovarajućeg, povoljnog položaja tijekom priprema za porod, dok je kod običnog CTG uređaja zbog kablova i žica majka prisiljena duže vrijeme ležati u istoj poziciji.“ - poručio je doc.dr.sc. Dragan Belci, pročelnik Službe za ginekologiju i porodništvo. Fototerapijska deka proizvodi specijalno svjetlo koje razlaže višak bilirubina u koži novorođenčadi i omogućuje njegovo izbacivanje putem mokraće. Posebnost fototerapijske deke je u tome što se novorođenče prilikom liječenja ne treba odvajati od majke i smještati pod fototerapijsku lampu nego dijete i majka imaju nesmetani fizički kontakt što doprinosi bržem i boljem oporavku.“ – objasnila je dr. Vlasta Kocijančić, voditeljica Odjela pedijatrije.

Na primopredaji uređaja u pulskoj bolnici bili su nazočni i Reuel Reli Slonim, predsjednik Uprave i Manuela Kraljević, članica Uprave iz tvrtke Arena Hospitality Grupa; Dario Silić, predsjednik Uprave tvrtke Bina Istra; Maja Bizjak, predsjednica Uprave Medulinske Rivijere te Goran Buić načelnik Općine Medulin i Enco Crnobori, direktor TZ Medulin; Marin Ilej, voditelj Odjela komunikacija iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, a ispred Opće bolnice Pula ravnateljica doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr. med.

Kontakti za medije

Marin Ilej

Communication Officer

Tel: 099 3494 579

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.