Poznati njemački glumac Lenn Kudrjawizki pridružio se UNICEF-u u pomoći za djecu s teškoćama

Podrška djeci s teškoćama i njihovim obiteljima u Sisačko-moslavačkoj županiji

16 Ožujak 2021
Lenn Kudrjawizki u SMŽ
MIlej/UNICEF

ZAGREB, 16. ožujka 2021. Njemački glumac Lenn Kudrjawizki je u pratnji predstavnika UNICEF-a iz Hrvatske posjetio Udrugu za osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije kako bi pružio podršku djeci s teškoćama iz potresom pogođenih područja. Kudrjawizki će u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i UNICEF-om iz Njemačke pomoći u prikupljanju sredstava za nastavak rada ove udruge, a putem svojih društvenih mreža dodatno će senzibilizirati svoju publiku za poteškoće s kojima se djeca i njihove obitelji u ovoj županiji suočavaju.

Lenn Kudrjawizki već šestu godinu zaredom u Hrvatskoj snima nove nastavke popularne televizijske serije „Kroatien Krimi“ za njemačku televiziju ARD. Prošle se godine povezao s UNICEF-om u Hrvatskoj i pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za podršku udomiteljskim obiteljima. Kako su ove godine razorni potresi ugrozili brojne obitelji djece s teškoćama u Sisačko-moslavačkoj županiji, njemački je glumac odlučio svoj angažman usmjeriti na njihove potrebe.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije pruža podršku djeci s teškoćama i njihovim obiteljima u Sisačko-moslavačkoj županiji, no potresi su značajno ugrozili njihov rad i trajno oštetili prostor za pružanje terapija u Sisku. UNICEF je do sada uložio 368 tisuća kuna kako bi do veljače 2022. godine podržao zadržavanje radnih mjesta stručnog tima zaposlenog u udruzi, održavanje radne terapije i terapije senzorne integracije, kao i uspostavu fizioterapije – nove terapijske usluge u sklopu rane intervencije za djecu do osam godina.

Prilikom posjeta Udruzi za osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije njemački je glumac izjavio: „Hrvatska je za mene na neki način moj drugi dom jer radim ovdje sad već šest godina. No, onog trenutka kad pogledate iza scene, iza kamere, dobijete ideju stvarnog života ovdje. Stupivši u kontakt s UNICEF-om sve sam više dobivao uvid u život izvan tog glamura slavnih. Veoma sam impresioniran ljudima koji daju svoju energiju, svoju snagu kako bi spasili djecu i veoma sam impresioniran, posebno u vremenima kada se loše stvari događaju, time što ljudi ostaju zajedno i pomažu jedni drugima. Počašćen sam što imam priliku dati svoj obol i pomoći u ovoj teškoj situaciji.“

Razorni potresi su ostavili dugotrajne posljedice na djecu i obitelji u Sisačko-moslavačkoj županiji. UNICEF je brzo reagirao i dostavio ključne potrepštine na zahvaćena područja, no djeca i obitelji trebaju dugoročnu pomoć kako bi ponovno izgradili svoje živote.

I vi možete pomoći i svojom donacijom osigurati dugoročnu pomoć za oporavak djece i obitelji Sisačko-moslavačke županije! 

Vaša donacija doprinijet će:

•             ublažavanju trauma djece i roditelja putem stručne psihološke pomoći

•             omogućavanje terapija djeci s teškoćama u razvoju

•             osiguravanje boljih uvjeta za rad vrtića i škola

•             normalizaciji rada zdravstvenih ustanova i socijalnih službi koje pomažu obiteljima.

Hvala vam što želite pomoći!

Donirati možete:

- karticom putem web stranice www.unicef.hr/pomozite-djeci-pogodjenoj-potresima/

- uplatom na UNICEF-ov broj računa HR1723600001501092524; poziv na broj 2161-986

(za uplate iz inozemstva koristiti SWIFT: ZABAHR2X)

- skeniranjem barkoda

2D barkod

 

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.