Podrška za ugrožene obitelji i djecu iz Sisačko-moslavačke županije

Donacija proizvoda za osobnu higijenu tvrtke Colgate-Palmolive

20 Kolovoz 2020
Dostava paketa
UNICEF

Tvrtka Colgate-Palmolive uručila je UNICEF-u donaciju u vrijednosti od oko 50.000 kuna koja uključuje ukupno 3300 proizvoda za osobnu higijenu iz njihovog prodajnog asortimana. UNICEF je pripremio pakete pomoći za djecu i obitelji slabijeg imovinskog stanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, a pakete je obiteljima dostavio Centar za socijalnu skrb Sisak.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Sisku, Alenka Ljubešić kazala je tom prilikom: „Zahvaljujemo se na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Uredom  UNICEF-a za Hrvatsku. Donacija  proizvoda za osobnu higijenu  iznimno  je  korisna  i dobrodošla  za naše  korisnike  zajamčene  minimalne  naknade, a usmjerili smo je prema  korisnicima  u dva  romska  naselja.  Donaciju će dobiti 121  obitelj,  a  posebno je značajna  u vrijeme epidemije COVID-19 kada  je  briga  o osobnoj  higijeni iznimno važna i našim  korisnicima  predstavlja značajan financijski izdatak.“    

Generalni direktor za Colgate Palmolive Adria, Ulrich Groeger rekao nam je: „Kao jedna od vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju proizvoda za široku potrošnju, ponosni smo što surađujemo s UNICEF-om kako bismo odgovorili na pandemiju COVID-19. Svjesni smo da imamo duboku odgovornost - sada više nego ikad - da pomognemo zaštiti ljude. Naši nevjerojatni timovi širom svijeta naporno rade na pružanju podrške onima koji su u potrebi i pomažu ljudima u svakodnevnoj rutini - pranje zuba, pranje ruku, briga o njihovoj koži, čišćenje doma, kupanje i tuširanje i prehrana njihovih kućnih ljubimaca. Posvećeniji smo i odlučniji nego ikad."

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Regina M. Castillo, zahvalila je na donaciji te izjavila: „U vrijeme ove velike krize koja je pogodila čitav svijet, posebno ohrabruje vidjeti snažnu opredijeljenost Colgate-Palmolivea da pruži podršku obitelji i djecu u potrebi. Zahvaljujem Colgate-Palmoliveu na njihovom dugotrajnom partnerstvu s UNICEF-om i velikodušnim paketima higijenskih potrepština koje će pomoći obiteljima u potrebi.“

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.