Pomoć za socijalno ugrožene obitelji s djecom

P&G donirao UNICEF-u 5 paleta dječjih higijenskih proizvoda

20 Svibanj 2020
Dostava paketa s higijenskim potrepštinama
Ilej/UNICEF

Zagreb, 20. svibnja 2020. – Tvrtka Procter & Gamble donirala je danas UNICEF-u 5 paleta higijenskih proizvoda za djecu. Donacija proizvoda, ukupne vrijednosti gotovo 60.000 kuna, uključuje 165 paketa pelena, 768 dječjih četkica za zube i 600 pasti za zube za djecu. UNICEF će ovu donaciju dostaviti socijalno ugroženim obiteljima iz Međimurske županije koje su se u vremenu pandemije koronavirusa našle u posebno teškim životnim okolnostima. U suradnji s Društvom Crvenog križa Međimurske županije pelene, četkice i paste za zube bit će dostavljene obiteljima s djecom koje žive u teškim životnim okolnostima i u riziku od siromaštva. 

Neven Kružljak, voditelj kategorije Dječje njege u P&G-u: “Nalazimo se u dosad neviđenoj situaciji gdje su pojedine obitelji s djecom dovedene u izrazito teške životne prilike. Tvrtka P&G kontinuirano pomaže raznim zajednicama u Hrvatskoj tako smo se na poziv UNICEF-a spremno odazvali te omogućili ovu vrijednu donaciju. Zahvaljujemo UNICEF-u što tvrtkama poput naše pruža uvid u stvarne potrebe djece u Hrvatskoj te pomaže da pomoć bude dostavljena pravovremeno.“

Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku je rekla: „Naša je misija pomagati djeci i obiteljima iz ranjivih skupina u Hrvatskoj i diljem svijeta. Djeca pogođena teškim siromaštvom posebno su ranjiva i često nemaju osnovne potrepštine čime im je znatno otežano uključivanje u društvo. Tvrtka P&G već godinama podržava naš rad te im još jednom srdačno zahvaljujem za ovaj doprinos, kao i za njihovu kontinuiranu velikodušnu podršku djeci koja najviše trebaju našu pomoć.“  

U sklopu nacionalne kampanje „Zajedno protiv koronavirusa“ UNICEF s donatorima osigurava pomoć za najranjiviju djecu i obitelji u Hrvatskoj. Prikupljene donacije pomažu osigurati podršku obiteljima u riziku od siromaštva, psihosocijalnu pomoć za udomiteljske obitelji, podržati školovanje na daljinu, nabaviti zaštitnu opremu za zdravstvene radnike i djelatnike u sustavu socijalne skrbi, nabaviti sredstava za dezinfekciju i higijenske potrepštine, nabaviti respiratore i medicinsku opremu za najugroženije pacijente te zaštititi djecu od nasilja na internetu, negativnih utjecaja dezinformacija i lažnih vijesti.  


UNICEF-ovu kampanju možete podržati donacijom na web stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ ili uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524 (poziv na broj 2063-989).

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.