Otvorene prijave na UNICEF-ovu CSR akademiju „Djeca su naš najvažniji posao“

Jedinstveni edukativni program o utjecaju poslovanja na djecu

29 Studeni 2021
Polaznici CSR akademije
UNICEF

Zagreb, 29. studeni 2021. – Ured UNICEF-a za Hrvatsku i ove zime, već petu godinu zaredom, organizira jedinstvenu edukaciju o utjecaju poslovanja na djecu - CSR akademiju pod nazivom „Djeca su naš najvažniji posao“. Novi ciklus edukacije sastoji se od četiri interaktivne virtualne radionice, a prva u nizu održat će se u četvrtak 9. prosinca od 9:30 do 13:00 sati.

Tema dječjih prava u poslovanju postaje sve važnija u kontekstu društvene odgovornosti i održivosti poduzeća, a u prilog tomu govori i to što je u četiri godine održavanja na CSR akademiji prisustvovalo više od 110 polaznika iz 70 različitih poduzeća.

„Iznimno pitka, interesantna i interaktivna predavanja, puna primjera dobrih praksi. Zasigurno ću znanja koja sam stekla primijeniti i u praksi, ali i kroz pripremu nekih strateških dokumenata. Sjajni predavači, gosti i polaznici. Za svaku preporuku!”,  izjavila je Eva de Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću Plave lagune d.d.

Pod vodstvom renomiranih stručnjaka za pitanja društvene odgovornosti i održivosti, polaznici CSR akademije usvojit će znanja i praktične alate koji će im pomoći da bolje razumiju na koje sve načine poslovanje može utjecati na djecu i koje korake poduzeća mogu poduzeti kako bi uključila dječja prava u poslovne procese i upravljanje.

U području korporativnog izvještavanja prema novom zakonodavnom okviru, CSR akademija nudi smjernice o tome kada i kako provesti dubinsku analizu poslovanja vezano uz utjecaj na dječja prava i kako objaviti ključne pokazatelje uspješnosti.

Edukacija je namijenjena upravi i višem menadžmentu, voditeljima korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću, marketinškim stručnjacima, stručnjacima za održivi razvoj te stručnjacima za ljudske potencijale.

CSR akademija provodit će se od 9. prosinca 2021. godine do ožujka 2022. godine. Pohađanje edukacije je besplatno, a polaznici koji sudjeluju na svim radionicama stječu pravo na potvrdu o završenom programu edukacije.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do 3. prosinca putem POVEZNICE.

CSR Akademiju provodi Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj, Global Compact mrežom Hrvatska i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Kontakt za medije: Ana Tkalec Barić, suradnica u Odjelu za partnerstva, atbaric@unicef.org

Kontakti za medije

Marin Ilej
Communication Officer

O UNICEF-u

UNICEF promiče prava i dobrobit djece u svemu što radimo. U suradnji s partnerima, radimo u nekima od najizazovnijih dijelova svijeta kako bismo pomogli najugroženijoj djeci na svijetu. U više od 190 država i teritorija radimo za svako dijete, s posebnim fokusom na najranjiviju djecu.

Pratite što radimo za djecu i mlade u Hrvatskoj na našem Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.